Reklama

Florentinky se zázvorem

Nejlepší lék na listopadové chmury? No samozřejmě - něco sladkého! Třeba florentinky se zázvorem. Můžete se tvářit, že vám vlastně nejde o tu laskominu, ale hlavně o léčivé a preventivní účinky zázvoru...
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 11. listopad 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Florentinky se zázvorem

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 10 minut

60 ml smetany ke šlehání

30 g másla

30 g cukru krystal

15 ml medu

70 g loupaných mandlí, pokrájených

25 g hladké mouky

1 špetka mletého zázvoru

20 g kandované pomerančové kůry

40 g kandovaného zázvoru,
nakrájeného na kostičky

30 g hořké čokolády, pokrájené
+ 150 g na potírání hotových
florentinek

1) Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.

2) Do kastrůlku dejte smetanu, máslo, cukr a med, postavte na mírný plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Pak odstavte, vmíchejte mandle, mouku, mletý i kandovaný zázvor, kandovanou pomerančovou kůru a pokrájenou čokoládu.

3) Čajovou lžičkou nabírejte hrudky, dávejte je na plech cca 7 cm od sebe a pak lžičkou rozetřete na tenké placičky. Dejte je do trouby a pečte 10 minut. Pozor, aby florentinky nebyly ani mazlavé, ani připálené, což se stane velmi snadno… Vyndejte je z trouby, a pokud máte ořezávač na sušenky, můžete jím upravit okraje dokulata.

4) Nechte florentinky vychladnout, během chladnutí se krásně zpevní.

5) Do široké nádoby postavte menší kastrůlek a kolem něj nalijte horkou vodu tak, aby dosahovala pár centimetrů pod okraj. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, postavte na oheň a nechte čokoládu rozpustit. Vychladlé florentinky pak potřete z jedné strany rozpuštěnou čokoládou a nechte chladnout, dokud poleva neztuhne.

Číst 1764 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:26

Další články

Reklama