Reklama

Hubník

Tahle typicky krkonošská štědrovečerní dobrota plná hub se podává jako studený předkrm. Je ale tak dobrá, že obvykle nestačí ani vychladnout.
Napsala Marianne Vydáno 12. prosinec 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Hubník


Příprava: 25 minut

Pečení: 20 minut

Pro 4 osoby

Budete potřebovat:

  • 2 hrsti sušených hub
  • 200 ml mléka
  • 3 starší rohlíky, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce másla nebo sádla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
  • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce sušené majoránky, rozemnuté
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • špetku strouhaného muškátového oříšku
  • 40 g dětské krupičky
  • strouhanku na vysypání pekáčku nebo formiček

Postup:

  1. Houby zalijte 200 ml vody a uvařte doměkka. Sceďte, ale vývar nevylévejte. Až trochu vychladne, pokropte jím a mlékem kostičky pečiva. V pánvi rozehřejte tuk, vsypte cibuli a česnek, nechte zesklovatět. Žloutky šlehejte se špetkou soli do pěny, bílky ušlehejte na pevný sníh.

  2. Předehřejte troubu na 180 stupnů Celsia. Spojte pečivo, houby, směs z pánve a žloutky. Vmíchejte petrželku, majoránku, sůl, pepř, muškátový oříšek a nakonec sníh z bílků a krupičku. Rozdělte do čtyř vymazaných a vysypaných formiček (nebo jednoho pekáče). Pečte asi 15–25 minut dozlatova. Přikusovat můžete kyselé okurky.

Dnes s námi můžete soutěžit v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o balíček dámské kosmetiky Astrid.

Číst 2227 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:17

Další články

Reklama