Reklama

Jablečný závin s vaječným koňakem

Hledáte ideální moučník na víkend? Nabídněte svým hostům jablečný závin s luxusní chutí koňaku!
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 14. říjen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Jablečný závin s vaječným koňakem

PŘÍPRAVA: 20 MINUT
PEČENÍ: 30 MINUT

1 balení listového těsta (400 g)
1 kg zelených letních jablek
100 g cukru
¾ hrnku (o objemu 250 ml) nadrobených kořeněných sušenek Spekulatius/Lotus (seženete je např. v Tescu, pokud byste je nahradila máslovými sušenkami, je třeba přidat mletou skořici a hřebíček)
80 g rozinek
3 lžíce másla
4 lžíce vaječného likéru
šťáva z ½ citronu
1 žloutek se lžičkou vody na potření

1) Troubu zahřejte na 180 °C. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kostky, v míse zakápněte citronovou šťávou a posypte cukrem. Na másle poduste rozinky a nadrobené sušenky a pak vlijte likér.
2) Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na obdélník o něco větší než plech. Poklaďte polovinou směsi z pánve, pokryjte jablky a pak opět přidejte směs. Zaviňte, okraje dejte dospod a přeneste na plech. Závin potřete žloutkem a pečte asi 30 minut. Podávejte s loužičkou likéru.

Číst 1689 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:26

Další články

Reklama