Reklama

Kořeněné dýňové střípky

Dýně hokkaido má tu úžasnou výhodu, že ji nemusíte loupat, protože slupka pečením sama změkne. Ostrý nůž ale stejně budete potřebovat!
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 25. listopad 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Kořeněné dýňové střípky

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 30 minut

1 menší dýně hokkaido

rozmarýn 

tymián 

majoránka 

zázvor 

skořice 

čerstvě mletý pepř 

sůl

100 ml olivového oleje

1) Dýni omyjte, pokrájejte na kosočtverečky a trojúhelníky (delší strana cca 5 cm), dejte do mísy a v ní ji promíchejte společně s olivovým olejem a kořením. Klidně ji tam nechte i trochu uležet. 

2) Troubu rozpalte na 200 °C, vložte pekáč s dýňovými střípky, a pečte přibližně půl hodiny. Můžete ji samozřejmě péct současně s husou, zvlášť v jejích ‚horkých‘ fázích. Dýni sice snadno upečete i při nižší teplotě (prodloužíte dobu), ale může pak být trochu moučnatá. Hotová dýně má lehce zahnědlé okraje, je vláčná a sladká. 

Číst 1613 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:27

Další články

Reklama