Reklama

Zelená polévka

Tato polévka je ideální pro předjaří - tedy dobu, kdy toužíme po všem zeleném a vitamínovém, ale příroda toho ještě moc nenabízí. Vypadá jako klasická špenátovka, ale díky pestu, olivovému oleji a parmazánu je cítit po Itálii. Jejím tajemstvím je nízká doba vaření, která umožní zachování maximálního množství vitaminů.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 26. únor 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zelená polévka

Zelená polévka

Doba přípravy: 15 minut

Doba ohřívání a vaření: 20 minut

2 lžíce olivového oleje

1 najemno nakrájená cibule

450g sáček mraženého sekaného
špenátu (nikoli protlaku)

1 litr vody

2 hrsti rukoly, posekané na menší kousky

špetka muškátového oříšku

3 lžičky soli

3 prolisované stroužky česneku

2 lžíce kysané smetany

1 lžíce pesta

50 g parmazánu

1) Na olivovém oleji v hrnci zpěňte cibulku, přidejte mražený špenát a zalijte studenou vodou. Vmíchejte rukolu, muškátový oříšek a sůl. Zahřívejte, a když se polévka začne vařit, přidejte česnek a vařte už jen tři minuty – díky tomu se zachová maximální množství vitaminů.

2) Polévku nechte mírně vychladnout (cca 10 minut), mezitím si škrabkou na brambory nakrouhejte hoblinky z parmazánu a odložte je stranou.

3) Do polévky přidejte kysanou smetanu s pestem a poté vše rozmixujte na jemný krém. Podávejte posypané hoblinami parmazánu, který chuť polévky výborně doplňuje. 

Číst 2263 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:14

Další články

Reklama