Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

4 filmy s tou správnou vánoční atmosférou

Dárky máte nakoupené, zabalené, doma uklizeno a Vánoce mohou začít! I kdyby něco z toho nebyla pravda, na vánoční film je během svátků vhodná chvíle vždycky. Při jeho sledování můžete dobalovat poslední dárky nebo vařit či péct pro všechny návštěvy, které se vám během Vánoc doma vystřídají. Proto jsme vybrali čtyři filmy, s nimiž se na vánoční vlnu naladíte nejlépe.

Eliška Vrbová | 23. 12. 2017

Prázdniny (The Holiday)

Iris (Kate Winslet) žije v Anglii nedaleko od Londýna v typickém anglickém domečku. Amanda (Cameron Diaz) bydlí v Los Angeles v obrovské luxusní vile s bazénem. Milostný život ani jedné z nich nenabral před Vánoci nijak pozitivní směr, a tak obě chtějí zkrátka změnit prostředí. A tak se přes internet domluví, že si na dva týdny vymění své domovy a auta. Obě doufají, že se na své dovolené nebudou muset setkat s žádným mužem a obě se tak trochu mýlí. Vánoční nálada filmu Prázdniny je zaručena! A co teprve, když se na scéně objeví zasněžený Jude Law...

Láska nebeská (Love Actually)

"Láska je skutečně všude kolem nás." Tuhle větu pronese Hugh Grant na začátku pravděpodobně nejpopulárnějšího vánočního filmu a má pravdu. Když se rozhlédneme, zejména o Vánocích na nás láska v jakékoliv podobě čeká na každém rohu. Film Láska nebeská nejspíš není třeba nijak zvlášť představovat, protože ho snad každý zná natolik, že spíš může doporučovat své oblíbené scény. Naše je bezkonkurenčně ta s Keirou Knightley, Andrew Lincolnem a jeho cedulí "To me, you are perfect." Během svátků Lásku nebeskou dávají na nejednom televizním kanále, tak ji nepropásněte.

Anděl Páně 2

Každý rok je velkou otázkou, jaká pohádka se stane tou štědrovečerní v hlavním vysílacím čase na ČT 1. Letos byla tahle otázka zodpovězená dřív než jindy, filmová pohádka Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha lámala vloni rekordy už v prvních dnech jejího uvedení v kinech. Laskavý humor, kouzelná hudba, poutavý příběh a krásné prostředí zasněženého Českého Krumlova, to vše a mnohem víc na vás čeká v letošní štědrovečerní pohádce.

Křídla Vánoc

Vánoce jsou plné zázraků a splněných přání a právě o tom je český film Křídla Vánoc v hlavních rolích s Richardem Krajčem a Vicou Kerekes. Tenhle snímek zobrazuje Vánoce z trochu jiné stránky - vidíme zde, jak žijí lidé, kteří i přes svátky musí pracovat v obchodních centrech a také to, že ne všichni milují vánoční setkání příbuzenstva. I přesto, že se příběh odehrává v současné realitě, je v něm plno situací s nádechem tajemna a vánočního kouzla. No a tak to má přece o Vánocích být.

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost