Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Aby vás práce bavila...

Smutná pravda je, že ne všechny máme štěstí a děláme to, co nás naplňuje. Často končíme na pozici, do které nás postupně dostrká život a definitivně dotlačí hypotéka. Pokud jste typ „nevím, co chci, ale vím, co nechci“ a kdesi v hloubi duše toužíte po  změně, čtěte dál.

Michaela Tetzeli | 2. 11. 2020

1. Vybrala si práce vás, nebo vy ji?

Jako děti jsme snili o tom, jaké to bude, až budeme dospělí. Jaké si vybereme povolání, čím chceme v životě být. Někteří z nás v průběhu socializace zapomněli na své sny a věnovali se něčemu „praktičtějšímu“. Ti cílevědomější a snad šťastnější si vybrali profesi, která jim zajistí živobytí, společenský status a třeba je bude i bavit. Ti lehkovážnější či méně šťastní si profesi nevybrali a profese si vybrala je. Nebo je život prostě nasměroval tam, kde jsou. Pokud je vše v pořádku a jste při tom šťastní, cítíte se naplněni tím, čemu věnujete většinu svého času, tak je to báječné. Pokud je to jinak, třeba vás dnešní zamyšlení přivede zpět do dětských let či do světa bez omezení, která jsme si vybudovali jako praktické boxy v našich hlavách – vše má mít svůj řád a systém, a to nám snad zajistí pohodlí a iluzi bezpečí.

2. Adrenalinová přípravka

V průběhu první třetiny života se připravujeme na své profese. Život je boj, a tak musíme být rychlí, výkonní, asertivní, abychom se uplatnili. Jedeme na adrenalin, ambice a další podpůrné látky, abychom to dali.

3. Povolání k povolání

Druhá třetina života se zklidňuje, naše profesionalita získává na kvalitách. Více věříme sobě, víme, co děláme, lépe se orientujeme v prostředí, v kterém trávíme většinu svého času. Ke své práci jsme povoláni, je to naše povolání. Naše práce má hlubší smysl, jsme užiteční, pohybujeme se v prostředí kolegů, lidí, kteří chápou a vyznávají podobné hodnoty.  Za to se nám dostává společenského uznání. To, po čem většinou toužíme, je...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V LISTOPADOVÉ MARIANNE, kterou si můžete objednat až domů do schránky s poštovným zdarma zde.

Titulka listopadová Marianne

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?