Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Boty za boty! Zujte se a udělejte dobrý skutek!

Ve čtvrtek 21. května se koná Mezinárodní den bez bot - ve světě už po osmé, u nás po druhé. Cílem je upozornit, že stále ještě více než čtvrtina obyvatel planety nevlastní jediný pár bot a je tak nucena chodit celoročně bosa. Kromě rozsáhlé internetové kampaně se v Praze uskuteční bosý hudební happening.

 

Na střeše klubu Jazz Dock na Smíchově (hned za Jiráskovým mostem) vystoupí Emma Smetana se svým novým akustickým projektem a pražské indie-folkové duo Republic of Two, kteří hned za své první album získali od Akademie populární hudby cenu Anděl v kategorii Objev roku.

Koncert začíná v 16:00.
 

Do kampaně se každý rok zapojují také různé komunity - firmy, školy, muzikanti, slavné osobnosti - a zouvají se, aby upozornili na to, jaký vliv může mít valastní pár bot na kvalitu života.
Kam daleko byste došli, kdybyste ráno vyrazili bosí?

Snimek obrazovky 2015 05 21 v 0.10.26

Letošní kampaň je tradičně zastřešená hashtagem #withoutshoes a má jednu velkou specialitu: za každou bosou fotku s tímto hashtagem daruje TOMS jeden pár bot. Kampaň potrvá od 5. května do 21. května, kdy se fotky sečtou: co fotka, to pár bot, které TOMS následně prostřednictvím neziskových partnerů daruje. Zavázal se darovat až milion nových párů dětské obuvi.