Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Chystáte se na Colours of Ostrava? Nezapomeňte se zastavit v zóně H&M

H&M zóna je už tradičně jedním z nejoblíbenějších cílů návštěvníků festivalu Colours of Ostrava. Pokud se na festival také letos chystáte, určitě se v této unikátní stavbě poskládané z dílů dočasné mostní konstrukce nezapomeňte zastavit. Potkáte tam známé české influencery a také výtvarníky.

Eliška Vrbová | 26. 06. 2019

Dění v zóně H&M budou letos dominovat čtyři základní přírodní elementy - voda, vzduch, oheň a země! Tyto elementy se objeví v designu, oblíbených recyklačních workshopech, v menu i nápojovém lístku a celkově v programu plném hudby, zábavy a umění, který do H&M zóny přivede známé výtvarníky a influencery. 

Celá stavba zóny H&M se skládá z dílů takzvané dočasné mostní konstrukce, které se hojně používaly v 50. letech, a zde najdou nové, na festivalech dosud neviděné, využití. Prostor zóny H&M je rozdělen do čtyř funkčních částí, “chrámů” zasvěcených všem čtyřem elementům. Další novinkou je graffiti zeď, kterou v průběhu festivalu čtyři výtvarníci ozdobí svým uměleckým pojetím čtyř živlů. Každý z nich bude mít možnost spolupracovat a inspirovat se třemi influencery reprezentujícími vodu, vzduch, oheň nebo zemi. Společně pak vyberou charitativní účel, na který půjde výtěžek z prodeje obrazu.

Element ohně ztvární výtvarnice Klára Sedlo, která je známá hororovou a komediální tématikou svých děl. "Mám ráda bizarní kombinace, roztomilé a blyštivé předměty, divadelně temné náměty, to všechno propojené všudypřítomnou nadsázkou a humorem. Mé práce stojí na pomezí magického realismu, symbolismu a těžko popsatelného vnitřního světa,“ říká Klára Sedlo.

Kromě Kláry element ohně zastoupí i influencerka a moderátorka Nikola Čechová. "Na Colours of Ostrava jedu už potřetí a je to pro mě rozhodně nejlepší festival u nás. Úžasní interpreti, neobvyklý prostor konání a k tomu skvěle pojaté doprovodné programy a zóny. Právě H&M zóna patří každoročně mezi ty nejlepší. Mají bezkonkurenčně nejlepší drinky, skvělou chill out zónu, zajímavé workshopy a velký výběr vegetariánských i vegan pokrmů, což hodně oceňuji. Co se týče mé povahy a přirovnání k jednomu z živlů, tak to bude určitě oheň. Jsem ohnivé znamení a ty charakterizuje spontánnost, temperament a optimismus. Navíc jsem odmala dost velký pyroman," přiznává Nikola se smíchem.

Slovenský umělec Patrik Kriššák společně s Annet Charitonovou, Dominikou Pokludovou a Michaelou Štoudkovou reprezentuje vodu. "Na Colours letos jedu, protože se tady spojí dvě věci, které mám ráda – láska k módě, zábava a jako bonus tam vždy potkám super lidi. Těším se na celou zónu H&M a jsem hrozně zvědavá, jak to tam bude všechno vypadat. Já budu reprezentovat element VODU. Ta je mi hodně blízká, vyhledávám oceán jak jen to jde, a to nejen kvůli surfu. A taky se moc těším na jejich workshopy, na jídlo a drinky v podání Vnitroblocku!" říká modelka Michaela Štoudková.

Zemi bude reprezentovat výtvarník Maxim. "Pro mě to bylo naprosto jasné už od začátku. Nemohl to být jiný element než země. Element hvězdného prachu, z kterého všechno kolem nás, i my samotní, pocházíme. Zem je život a bez země by nebylo Země. Zem spravuje vodu, vzduch i oheň. Je to element vesmírné energie, která všechno spojuje," komentuje Maxim výběr svého živlu. Element země v H&M zóně zastoupí i Zorka Hejdová, Renata Langmannová a Eliška Matějková.

Vzduchem se nechá inspirovat Dávid Kurňavka a přidá se k němu Milan Peroutka, Mariana Prachařová a Helena Navrátilová. "Lidi mi často říkají, že jsem jako vítr, rozlítaný na všechny strany. Rád se taky proháním koloběžkou po Praze. Takže vzduch byl za mě jasná volba,“ přiznává Milan Peroutka.

H&M zóna na Colours of Ostrava 2019 je mimo jiné dílem týmu kreativních mladých lidí z Event Areny a Dudes & Barbies Production, kteří stojí za projekty jako Radlická kulturní sportovna, Kavárna co hledá jméno či Vnitroblock. Právě v holešovickém Vnitroblocku na akci Plný Block vol. X se návštěvníkům dostalo první malé „ochutnávky“ nového konceptu H&M zóny. Přímo na místě si mohli s pomocí zkušeného stylisty vyzkoušet festivalový styling a make up a s designerkou vyrobit osobité letní tričko. Stavilo se i několik influencerů, kteří budou hosty H&M zóny na Colours.

Na fotky z Vnitroblocku a z H&M zóny z minulého roku se můžete podívat v galerii.

Zastavte se v H&M zóně!

Související články

Móda

<span>Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?</span>

Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback