Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jaro ve znamení knižních novinek! Které stojí za přečtení?

Skrze okenice se na nás jaro směje, ale venkovní teploty ještě nenahrávají tomu, abychom celé dny i večery trávili mimo domov. To znamená jediné – ideální doba přečíst si horkou knižní novinku, která vás zahřeje u srdce.

Máte poslední možnost vymluvit se na studené počasí a bez výčitek si odpoledne zalézt s knížkou do peřin. Vybrali jsme pro vás nejžhavější knižní tituly, které najdete na pultech knihkupectví.

Jaké knihy si letos na jaře přečíst? 

Kamin Muhammadi: Bella figura: Jíst, milovat a žít po italsku

Pokud vás okouzlily knihy Jíst, meditovat a milovat či Francouzky netloustnou, pak si zamilujete i tuto knihu. Najdete v ní vše, co Florencie nabízí – jídlo, víno, lásku, přátelství, eleganci, zdraví, spiritualitu a v neposlední řadě také nápadité recepty na skvělá italská jídla. 

Brad Meltzer: Mistr úniků

Strhující příběh pohřebáka Ziga vás pohltí od první věty. Zig pracuje na Doverské letecké základně, kde upravuje těla agentů, kteří zahynuli během přísně utajených misí. Má zásadní pravidlo: nikdy si případy nebrat osobně. Jenže ve chvíli, kdy přivezou tělo mladé seržantky Noly Brownové, si nemůže pomoct. Nola se totiž v dětství kamarádila s jeho dcerou, a dokonce jí jednou zachránila život. Při bližším ohledání ale Zig okamžitě ví, že tohle Nola není. To znamená, že je naživu a on se ji musí pokusit najít. Nervy drásající thriller pro všechny, kteří milují napětí.

Adrienne Bensonová: Pod rozpáleným sluncem

V tomto silném příběhu plném nečekaných zápletek hlavní hrdinky přehodnocují, kým jsou, a čelí nepředvídatelným tragédiím, výzvám, prohrám i výhrám. Román Pod rozpáleným sluncem je dojemným vyprávěním o hledání i překvapivém nacházení základních mezilidských vztahů a domova.

Jonas Jonasson: Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Přečetli jste peripetie stoletého Alana Karlssona v knize Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel jedním dechem? Pak si zamilujete i volné pokračování tohoto příběhu! O rok starší Alan se opět postará o pěkné pozdvižení, a to v momentě, kdy se na širém moři ocitne v horkovzdušném balónu bez pilota. Jakou roli si v jeho příběhu zahraje severokorejská loď? A proč celou záležitost budou řešit světoví politici? 

Rupi Kaur: Květy slunce

Na pulty knihkupectví se konečně dostává další oblíbená knížka od Rupi Kaur. Od půlky března si můžete přečíst dechberoucí poezii plnou vyhoštění a následného nalezení domova v sobě samém.

Šeng Kche-i: Holky ze severu

Pokud vás zajímá téma prostituce a sexuálního násilí, pak se rychle začtete do naturalistického románu jedné z nejvýraznějších čínských autorek současnosti. To, že je kniha opravdu zdařilá, potvrzuje také fakt, že v roce 2012 byla nominována na prestižní literární ocenění Man Asia Literary Prize.

Naďa Pischová: Vypůjčená minulost

Jak jsou naše životy ovlivňovány dějinami a jak našimi životy ovlivňujeme dějiny? Jak vztahy mezi rodiči a dětmi formují společnost? Ptají se děti svých rodičů na minulost? A jak jim rodiče vypráví o tom, co co se zde v nedávné minulosti dělo a co se dnes otiskuje do naší současnosti? Je možné se poučit? Podobné otázky vyvstanou před sedmnáctiletou Terezou, která zároveň prožívá neobvyklý milostný vztah se svým přítelem Petrem, když objeví deník své matky z roku 1985.  Poutavý, čtivě napsaný příběh hlavních hrdinů knihy Vypůjčená minulost evokuje také tyto aktuální otázky. 

Připravované knihy:

Yrsa Sigurdardóttir: Katarze

Detektiv Huldar a dětská psycholožka Freyja musí zastavit nemilosrdného vraha, který chce jediné: aby jeho oběti trpěly a litovaly. Geniálně napínavý příběh o síle sociálních sítí a temné stránce mezilidských vztahů vás donutí se zamyslet, za co jste se kdy měli omluvit. 

Camilla Läckberg:  Zlatá klec     

Zlatá klec je román o odvážné ženě, která vzala osud do svých rukou poté, co byla využita a zrazena. Dramatický příběh zrady, vykoupení a pomsty se odehrává ve Stockholmu a točí se kolem Faye, ženy připravené udělat cokoli, aby dosáhla toho, po čem nejvíc touží: pomsty. 

Souvislející články

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?

Životní styl

<span>Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů</span>

Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů