Italský aperitiv spojený s benátskými odpoledními posezeními se i u nás těší oblibě už několikáté léto. Přestože ho dnes nabízí snad každá stylová restaurace, kavárna i bar, někdy na spritz můžete dostat chuť i doma. A tak není nic jednoduššího, než si ho sama umíchat! Zde jsou tři varianty ryze letního drinku – jedna klasická a dvě exotické a speciální. Tak na zdraví!

KLASICKÝ APEROL SPRITZ

Co potřebujete?

90 ml Aperolu

Perrier (či jinou perlivou vodu)

Prosecco

Spritz whiskovku

Led

Olivy s mandlemi

Pomeranč

Postup přípravy:

Nalijte Aperol, perlivou vodu a prosecco přes led, ozdobte kousky pomeranče a olivu s mandlí uvnitř napíchněte na míchátko.


PROCHÁZKA OVOCNÝM SADEM

Co potřebujete?

30 ml Suze

15 ml meruňkovice

15 ml meruňkového likéru

15 ml broskvového likéru

30 ml broskvového pyré

Kapku citronové šťávy

3 kapky broskvového bitteru

60 ml perlivého muškátu

Sklenici na víno

Postup přípravy:

Rychle protřepejte a slijte na čerstvý led, dolijte perlivým muškátem, zamíchejte a ozdobte třemi plátky broskve a míchátkem

 


ZDŘÍMNUTÍ NA LOUCE

Co potřebujete?

44 ml Cocchi Americano

opečená celerová semínka

15 ml Salers

15 ml Montelobos mezcal

44 ml celerové šťávy

Kapku limetkové šťávy

2 kapky bílého balzamikového octa

2 kapky okurkového a celerového bitteru

Spritz whiskovku

Postup přípravy:

Nalijte přes led, zalijte okurkovou sodou, dobře promíchejte a ozdobte proužkem okurky zatočeným ve sklenici.