Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Liběna Rochová představuje novou letní kolekci Power of Colors

Geometrické pruhy, abstraktní autorský potisk a kombinace odstínů růžové a oranžové, to je nová kolekce návrhářky Liběny Rochové.

Eliška Vrbová | 15. 05. 2019

Letní kolekce přední české módní návrhářky Liběny Rochové nese název Síla barev - Power of Colors. Skládá se ze tří částí. V té první návrhářka použila kanafas tkaný do širokých pruhů v kombinaci s jemnými proužky ve výrazné oranžové a jejích odstínech. Šaty, kalhoty, košile i zajímavý overal, kterému Liběna Rochová říká "dupačky", doplňují pásky, kabelky i obuv z lýka. Díky kontrastním pruhům různé šířky jsou jednotlivé modely krásně dynamické.

Druhá část kolekce rovněž pracuje s kanafasem, ale v jemnějších barvách, jako je růžová a oranžová v nejrůznějších odstínech. Díky minimalistickému pojetí vynikají specifika kanafasu jako tkaniny. Vybrané kanafasy pocházejí z ateliéru textilní výtvarnice Evy Jandíkové, která se na kolekci také podílela.

Ve třetí části se návrhářka zaměřila na kontrast látek předchozích modelů a použila splývavý šifon. Tuto hedvábnou tkaninu zdobí abstraktní autorský potisk, který vytvořila Zuzana Ševčíková, studentka pražské UMPRUM. „Zaujala mne Zuzanina klauzurní práce, díky které jsem tuto talentovanou mladou ženu oslovila s nabídkou spolupráce. Jejím zadáním bylo vytvořit autorský tisk inspirovaný barevností kanafasu z druhé části kolekce", vysvětluje Liběna Rochová, která je profesorkou v Ateliéru designu oděvu a obuvi na pražské UMPRUM. Výsledkem jsou originální šaty a haleny v romantičtějším duchu.

Prohlédněte si barevnou kolekci Liběny Rochové