Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

MBPFW je za námi. Co nás nejvíce zaujalo?

Pražský týden módy skončil a opět přinesl celou řadu zajímavých momentů v podání osvědčených jmen i nových talentů české návrhářské scény. My vám přinášíme nahlédnutí do sedmi kolekcí na letošní podzim a zimu, které nás na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku zaujaly nejvíce.

Eliška Vrbová | 30. 03. 2019

                                                             foto: archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Imreczeova

Jednou z prvních přehlídek na pražském týdnu módy byla ta návrhářky Zdeňky Imreczeové. Show otevřely šaty jednoduchých střihů doplněné stříbrným či zlatým páskem. Následovaly ale i kabáty, plédy, kimona nebo sukně, to vše z kvalitních materiálů, jako je stoprocentní vlna, hedvábí či viskózový úplet nebo směs vlny s kašmírem. V kolekci se objevuje klasická černá, ale i zelená, skořicová, pomerančově oranžová, hořčicově žlutá, královsky modrá nebo starorůžová. Modely, které nás nejvíce nadchly, si můžete prohlédnout níže.

IMRECZEOVA FW19

Tereza Vu

Velmi očekávanou kolekcí bylo spodní prádlo Terezy Vu. Návrhářka vsadila na klasickou černou a kombinaci různých materiálů - francouzské krajky, hedvábí, ekokůže, lesklé koženky nebo tylu. Černé svůdně nadčasové modely skvěle kontrastovaly s červenou rtěnkou modelek. Jako modelka se navíc představila i violoncellistka Terezie Kovalová, která celou show uzavřela.

Tereza Vu FW19

Boris Král'

Letošními finalisty soutěže pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent byli Denisa Dovalová, Adam Grmolec, Jakub Patka a Boris Král. Jako vítěze vybrala porota složená z předních jmen české módní scény Borise Kráľe, studenta Ateliéru Designu oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Mladý talentovaný návrhář představil kolekci inspirovanou epochou siluety new look, která Borise vždy fascinovala. Tuto siluetu poté překresluje do dnešní podoby. V kolekci si hraje se střihy, které nechávají v kontrastu s objemnými kabáty a saky vyniknout úzký pas. Celou kolekci pojí jistá míra dramatičnosti, výrazné barvy, kontrastní siluety a odepínací detaily. A my už se těšíme, s čím přijde Boris na podzim, kdy představí svou vlastní kolekci v rámci zářijové edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Boris Král' - vítěz VAN GRAAF Junior Talent 2019

Miro Sabo

Za tu nejvíce ženskou kolekci z celého fashion weeku si troufáme označit tu od slovenského návrháře Mira Saba. Opět dokázal, jak umí pracovat s inspirací renesancí a barokem, kterou přetváří a míchá se současnými vlivy. Styl této kolekce Miro Sabo nazývá barokním minimalismem. Široké rukávy, mašle kolem krku, objemné kabáty, sukně v pastelových i dalších tónech pokryté barokními květinovými vzory nás fascinovaly v každém modelu.

Miro Sabo FW19

POP by Zuzana Kubíčková

Tu nejméně tradiční přehlídku předvedla Zuzana Kubíčková. V luxusním prezidentském apartmá hotelu Four Seasons se v úterý odpoledne odehrála komorní přehlídka, kdy modelky oblečené do kousků z nejnovější kolekce Pop by Zuzana Kubíčková popíjely čaj, psaly dopisy, četly si, česaly se, malovaly, relaxovaly nebo například hrály na klavír skladby Fryderyka Chopina. Přehlídka měla neuvěřitelně kouzelnou atmosféru a návštěvníci úžasem ani nepromluvili. Cílem návrhářky je touto kolekcí poskytnout netrendový základ šatníku, který může sloužit po mnoho let. Jednotlivé kusy kolekce se přitom dají libovolně kombinovat. Barevnost kolekce podtrhuje myšlenku nadčasovosti, pohybuje se tedy na jemné paletě pudrových až meruňkových odstínů v kombinaci se zelenou a tmavě modrou.

POP by Zuzana Kubíčková FW19

Pietro Filipi

Šedá a bílá v kombinaci s reflexními odstíny, to byla přehídka české značky Pietro Filipi doplněná i o několik tanečních čísel na energickou hudbu. Mezi modelkami se objevila i Veronika Hejlíková, manželka herce Lukáše Hejlíka, která přehlídku zahájila. V druhé části přehlídky značka Pietro Filipi přišla s mladistvějšími looky v pastelových odstínech a kostkovaném vzoru. Co se bude u Pietro Filipi nosit letos na podzim, se dozvíte v galerii.

Pietro Filipi FW19

Vanda Janda

Nejpůsobivější finále předvedla mladá slovenská návrhářka Vanda Janda, která začínala jako stážistka u zmíněného Mira Saba. Jako hudební podkres zvolila hit Killer Queen od kapely Queen a jako poslední modelka v tylových šatech s průsvitným dekoltem se představila právě ona sama. S korunou na hlavě Vanda Janda jen dokreslovala "královskou" atmosféru. V kolekci nechyběly zvířecí vzory, růžová barva, náznaky podvazkových pásů a odvážné průsvitné materiály.

Vanda Janda FW19

Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?