Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Mom jeans aneb Mrkváče jsou zase v kurzu

Už vás nebaví upnuté skinny jeany a chcete svůj šatník něčím oživit? Zařaďte do něj tzv. mom jeans. Ukážeme vám, jak je správně kombinovat, aby podtrhly vaší ženskost.

Karolína Peřinová | 25. 02. 2018

Pokud si název mom jeans přeložíte do češtiny, mohli byste si myslet, že jsou to jeany po mámě. Ptáte se, co je na tom trendy? Nebojte, mom jeans se pouze inspirovaly 80. a 90. léty, kdy tento typ kalhot byl hitem. Díky jejich retro nádechu si vysloužily název mom jeans. Jsou vám povědomé? Ano, dalo by se říct, že jsou to klasické "mrkváče". Věřte nebo ne, tento dříve ne moc oblíbený trend, který nahradily v 90. letech "bokovky", je zpět.

Ženské křivky na obdiv

Mom jeans jsou jeany s vysokým pasem a širšími nohavicemi, které se směrem dolů zužují. Oproti boyfriend jeans nemají snížený sed. Před slávou Kim Kardashian, která z velkého pozadí udělala přednost, nebyl tento střih moc oblíbený. Příliš zvýrazňoval boky a zadek. Dnes je to ale jinak a kalhoty, které byly dříve zatracované jsou dnes módním hitem.

Jeany pro každého

Celebrity i módní blogerky všech postav si je oblíbily. Umí je obléknout pro každou příležitost a za každého počasí. V létě se k nim hodí crop top, v zimě do nich zas můžete zastrčit svetr. Vypadají skvěle s teniskami i s podpatky. Není se čemu divit, že jsou vidět na každém rohu. Jsou nesmírně pohodlné a nikdo je po letech v upnutých skinny jeanech nechce svléknout.

Vše zastrčit

Jak už bylo řečeno, mom jeans zvýrazňují ženské křivky. Ať už si k nim vezmete romantickou blůzku, svetr nebo pánské tričko, vše zastrčte dovnitř. Tak, aby linii boků a pasu nic nerušilo.

Podpatky i tenisky

Kouzlo mom jeans netkví jen v pohodlí. Ať už máte náladu na pohodlný outfit s teniskami, nebo se chcete cítit elegantněji a obout podpatky, v obou případech můžete sáhnout po mom jeans. Je to módní kousek, který se stal základem šatníku, protože se zkrátka hodí ke všemu.

V našem e-shopu jsme vybrali několik skvělých kousků a v galerii se při kombinování mom jeans můžete inspirovat street stylem.

Mom jeans street style

Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?