Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nejen Meghan a Kate. Znáte i další královské celebrity?

Info ikona

I když by se mohlo zdát, že královský rybníček nalezneme jenom ve Velké Británii, opak je pravdou. Modrou krví jsou protkána i další evropská místa.

Je to až trošku nespravedlivé. Jméno Meghan a Kate se skloňuje ve všech pádech, ale o dalších královských rodinách nepadne ani zmínka. Pojďme se tedy podívat na zoubek i dalším evropským aristokratům. 

Viktoria a Daniel

Ona nástupkyně švédského trůnu, on její osobní trenér ve fitku. Zřejmě někdy mezi výpady a dřepy přeskočila jiskra a dvojice se začala tajně scházet. Možná by svůj vztah udrželi ještě dlouho v tajnosti, kdyby je v roce 2002 nevyčmuchali paparazzi z deníku Expressen. I když se Daniel bál ztráty soukromí, nakonec se s popularitou vypořádal. Vypořádat se mimo jiné musel i s tatínkem Viktorie – švédským králem Karlem XVI. Gustavem, který dlouho nepřicházel zamilovaným hrdličkám na chuť. Nakonec přece jenom svolil a udělil souhlas ke svatbě. Pak už nic nebránilo tomu, aby se pár v červnu 2010 ve stockholmské katedrále vzal. Dva roky po svatbě přivedla Viktoria na svět dceru Estelle a o čtyři roky později i jejího bratříčka Oscara Carla Olofa. Máte pocit, že jste si právě teď přečetli scénář k hollywoodskému kasovnímu trháku? Ne, tohle je příběh napsaný švédskou modrou krví.

Info ikona

Charlene a Albert II.

Zatímco švédský páreček by mohl posloužit jako předloha pro romantický film, monacký kníže Albert II. a jeho manželka Charlene by si z fleku mohli zahrát v dramatu. Kníže Albert II. rozhodně není žádný andílek, což dokázal v roce 2005, kdy už oficiálně randil s bývalou jihoafrickou plavkyní Charlen. Vše by probíhalo naprosto idylicky, kdyby v ten samý čas letuška Nicole Costová neoznámila, že otcem jejího ještě nenarozeného syna je právě Albert II. Charlene rozhodně nebyla jediná, které došlo, že Albert II. si během chození s ní doslova odletěl za jinou. Pár ještě zažil několik silných turbulencí, které však k překvapení veřejnosti ustál. Na lepší zítřky se začalo blýskat 10. prosince 2014, kdy se Albertu II. a Charlene narodila dvojčata Jacques a Gabriella. Od té doby seká Albert II. latinu, a vypadá to, že je rodinka konečně doopravdy šťastná. 

Info ikona

Mette-Marit a Haakon

Tak tohle muselo Norsko hodně dlouho rozdýchávat! Když si korunní princ Haakon nabrnkl v roce 2000 servírku Mette-Marit, všichni si mysleli, že jde o novodobou pohádku o Popelce. Bohužel se záhy zjistilo, že Popelka Mette-Marit má za sebou pohnutou minulost, které kralovaly drogy či skupinový sex. Jenže láska je mocná čarodějka, a tak pár ustál i velkou mediální štvanici. Brzy si i "poddaní" zvykli na to, že Mette-Marit byla prostě rebelka s velkým R. Svatba se uskutečnila 25. srpna 2001 v katedrále v Oslu a záhy po ní se narodily i jejich děti - Ingrid Alexandra a Sverre Magnus. Pokud vás zajímá, jak vypadá běžný den Mette-Marit, sledujete její Instagram.

Info ikona

Mary a Frederik

Pokud bychom nějaký královský pár měli označit za největší tajnůstkáře, pak je to bezesporu dánský korunní princ Frederik s Mary. Tahle dvojice se poprvé potkala v baru během olympijských her v Sydney. Slovo dalo slovo a Mary s Frederikem se do sebe rychle zakoukali. Zprvu Mary neměla ani ponětí, že randí s následníkem trůnu, brzy ale poznala, že Frederikovi koluje v žilách modrá krev. Pár si ale naprosto střežil své soukromí, a tak Dánové dlouho nevěděli, jak vlastně Australanka Mary vypadá. Jejich přístup k médiím se razantně změnil po svatbě, která proběhla 14. května 2004 v kodaňské katedrále. Mary brzy po vdavkách přirostla Dánům k srdci, a tak není náhodou, že v roce 2008 získala první místo v dánské anketě Žena roku.

Info ikona