Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Plánujete výlet do Říma? Nenechte si ujít unikátní výstavu šperků Bvlgari!

Více než 170 šperků z historického archivu Bvlgari a soukromých sbírek je k vidění na výstavě Bvlgari - The Story, The Dream. Výstava, která bude k vidění ve slavných římských památkách Castel Sant'Angelo a Palazzo Venezia do 3. listopadu, ukazuje, jak značka dosáhla mezinárodního úspěchu, a prezentuje ji veřejnosti v její současné podobě.

Eliška Vrbová | 29. 06. 2019

Na výstavě luxusních šperků Bvlgari je k vidění více než 170 šperků z historického archivu Bvlgari a soukromých sbírek, které sledují růst a rozvoj Bvlgari z malého rodinného podniku do současné podoby globální luxusní značky. Vzácné šperky na výstavě doplňuje 80 haute couture rób ze soukromé sbírky Cecilia Matteucci Lavarini.

Kombinace šperků s dobovým oblečením dodává rozměr autentické „chuti“ a trendů v různých obdobích, kterých se příběh značky dotýká. Zakladatel společnosti Sotirio Bulgari se do Říma přistěhoval na konci 19. století. Výstava ilustruje, jak značka dosáhla mezinárodního úspěchu, a prezentuje ji veřejnosti v její současné podobě.

Castel Sant'Angelo se stává dočasným domovem šperků, které patřily filmovým hvězdám. Mnoho znich milovalo Bvlgari a ikony této značky, jako jsou Serpenti, Monete a Parentesi. Na obou místech je příběh ilustrován archivními fotografiemi i dobovými filmy, historickou perspektivou a výstřižky ze společenských rubrik magazínů, které dohromady vytvářejí kontext společenských trendů, jež spoluutvářely dobrodružnou cestu značky Bvlgari. 

Mezi hosty byli například herečka Carey Mulligan, designér Daniel Lismore, modelky Anna Cleveland či Greta Ferro, herec Alessio Lapice a samozřejmě i Carlota Bulgari. Jaké outfity hosté na slavnostní zahájení zvolili, si můžete prohlédnout v galerii.

Kdo nechyběl na slavnostním zahájení výstavy Bvlgari - The Story, The Dream v Římě