Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Pohádkový sňatek Priyanky Chopry a Nicka Jonase

Svatba roku. Tak se v médiích mluví o svazku krásné bollywoodské herečky Prianky Chopry (36) a zpěváka Nicka Jonase (26). Slavnému páru se svým několikadenním velkolepým sňatkem v pohádkových kulisách podařilo dokonale propojit a přiblížit dvě zcela odlišné kultury.

Karolína Peřinová | 13. 01. 2019

První prosincový den byl zvolen pro křesťanskou svatbu, kdy si snoubenci v kruhu nejbližší rodiny a přátel slíbili lásku před Bohem. Nevěsta si oblékla nádherné bílé šaty, o jejichž autorovi měla od začátku jasno. Musí to být Ralph Lauren! Díky spolupráci s ním se totiž na plese Met Gala s Nickem seznámili. Že má slavný americký návrhář pro krásnou Indku slabost dokázal tím, že její žádosti vyhověl. Za svou padesátiletou kariéru totiž navrhl pouze troje svatební modely, které byly určené výhradně pro jeho nejbližší rodinu.

Ze salónu Ralpha Laurena tak po neuvěřitelných 1 826 hodinách práce vzešly honosné krajkové šaty pošité miliony perleťových flitrů. Celá romantická róba byla umocněna 24metrovým závojem, s nímž nevěstě muselo pomáhat několik asistentů. Boty dodal věhlasný Jimmy Choo. Herečka své šaty navíc ozvláštnila vyšitím jmen svých rodičů, svého vyvoleného a datem jejich osudového setkání. Jako vyjádření úcty a poděkování své budoucí tchyni zakomponovala do své svatební róby i knoflíček z jejích svatebních šatů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Jestli jsem při obřadu plakala? Samozřejmě! Jako každá nevěsta jsem byla nervózní a měla trému. Ale až do okamžiku, kdy jsem se na Nicka podívala. V tu chvíli jsem věděla, že stát se jeho ženou je nejlepší rozhodnutí mého života,“ prohlásila dojatá nevěsta, kterou zpěvák ze slavné sourozenecké kapely Jonas Brothers požádal o ruku již po pár měsících společného randění. V červnu ji na prst navlékl úctyhodný diamantový prsten od Tiffanyho. Aby vybral ten nejlepší, nechal obchod na několik hodin zavřít. A dle slov spokojené Miss World z roku 2010 byla jeho volba skvělá. „Už od dětství jsem snila, že dostanu zásnubní prsten od této ikonické šperkařské firmy,“ prozradila Priyanka.

Následující den přišel na řadu hinduistický obřad. Do paláce Umaid Bhawan v Rajasthahu, jehož pronájem přišel snoubence na půldruhého miliónu korun, vstoupila Priyanka v tradičních červených šatech, jejichž zhotovení svěřila indickému návrháři Sabyasachi Mukherjihu. Typické orientální svatební sárí zabralo švadlenám 3720 hodin a bylo ozdobeno 110 ručními výšivkami.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Více jak dvě stovky hostů přihlížely tradičnímu rituálu malování henou, který nesmí chybět na žádné orientální svatbě. Ornamenty vytvořené na nevěstiných rukách a nohách mají symbolizovat lásku a štěstí. Typická indická nevěsta by měla být ve svůj velký den ozdobena mnoha šperky. Má tím pozitivně naladit božstva, která pak její manželství budou chránit od všeho zlého. I tomuto zvyku dostála Priyanka na jedničku. Její šperky Mughal z neopracovaných diamantů, smaragdů a perel navrhl sám slovutný indický návrhář.

V asijské kultuře symbolizuje červená barva štěstí, proto nevěsty volí tuto barvu pro své svatební šaty. Zajímavé je, že i v Evropě se dříve ženy vdávaly v barevných šatech, změnila to až britská královna Victorie, která v roce 1840 zvolila bílou róbu a započala tím trend přetrvávající v západních svatebních zvycích do dnes.

Co se týká mužů, ti mají ve východní kultuře předepsaný zlatý oblek. Američan Nick Jonas, mimochodem časopisem GQ zvolený nejstylovějším mužem loňského roku, si tedy na tradiční obřad své budoucí ženy oblékl indický oblek s turbanem doplněný mečem. Tento mužný doplněk se pak čerstvým novomanželům hodil při porcování sedmipatrového dortu, který byl dokonalou sladkou zmenšeninou paláce Umaid Bhawan.

Díky této pohádkové svatbě, na které se slavný pár objevil ještě v několika dalších ručně šitých modelech typických pro obě kultury, se zvedla vlna zájmu o nevšední tradice a rituály provázející hindské svatby.

Pokud byste se chtěli dozvědět více o tom, jak probíhá šití dokonalých svatebních šatů pro asijskou nevěstu, doporučujeme pořad Jak si vybrat správné šaty: Asie (Say Yes to the Dress: Asia), jehož premiérové díly můžete sledovat na stanici TLC každou neděli od 21:00.