Promotion

Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!

Promotion

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Pečení: 0:15

Ingredience:

  • 1/4–1/2 italské bagety (ciabatty, rustikální...), nakrájené na kostky
  • olivový olej na pokapání
  • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kostky
  • 75g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
  • 100g oválných třešňových rajčátek, podélně rozčtvrcených
  • několik hrstí polníčku
  • 8 plátků sušené nebo anglické slaniny, opečených dokřupava

NA ZELENOU ZÁLIVKU

  • 2 jarní cibulky, nasekané
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce majonézy
  • hrst lístků bazalky, nasekaných
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • sůl a čerstvě mletý pepř 

ČTĚTE TAKÉ: Recepty plné zeleniny

Postup:

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

2 V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.

3 Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Promotion