Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Vánoční dress code má mnoho podob. Poznejte, kdy je rozpustilý a kdy musíte ubrat.

Vyjádřete módním způsobem výjimečnost vánočních chvil strávených s kolegy, přáteli a rodinou.

Veronika Hong | 14. 11. 2017

Předvánoční čas je nejen období návštěv, ale také večírků. Stále častěji se můžeme setkat s pozvánkou, která v sobě skrývá Dress code: Sváteční. Co to vlastně znamená? Interpretace takového označení může být široká. Důležité je vědět, o jakou příležitost se jedná.

Pokude jde o setkání s blízkými přáteli a rodinou, klidně si vemte svetr ověšení háčkovanými ozdobami, naušnice ve tvaru dárečků nebo čelenku s vánočním stromečkem. Každá rodina má přeci svého vtipálka, který se odváže, kdykoliv má možnost. 

Vánoční kareneval s rodinou a přáteli

Jestli jste potvrdili svou účast na firemním večírku, kýčovitý módní styl nechte raději doma. Musel by to být kousek z vašeho šatníku, který i přes drobnou výstřednost působí roztomile bez známek dětinskosti. Ovšem záleží také na upjatosti dané firmy. Sváteční náladu můžete vyjádřit výběrem šatů v červené barvě nebo správně zvolenými materiály s vysokým leskem, třpytkami, falešnými kožešinami nebo průhledné látkami. 

Další událostí, které se o svátcích nevyhnete, je návštěva rodičů partnera. Pokud jsou to vaše první společné Vánoce nebo vůbec první návštěva u budoucích příbuzných, správný dojem hraje velkou roli. Nechcete přeci vypadat, jako když jdete vynést koš nebo naopak příliš extravagantně. Vsaďte na vtipné, ale vkusné kousky. Jestli nechcete potlačovat tu módní divu v sobě, oblečte se například do červených kostkovaných kalhot, které utlumíte elegantním úpletem stejné barvy. Budete působit sofistikovaně a zároveň nezapřete ducha Vánoc.

Sváteční dámská kolekce H&M 2017

Nesmíme zapomenout na sváteční módu pro děti. Je obvyklé, že děti se nerady strojí. Party looky by proto měly být veselé a hravé. Zároveň mohou mít dotyk luxusu v podobě flitrů, sametu nebo stylových doplňků. I skotačit se dá svátečně, a to v ležérním pohodovém oblečením s vánočními motivy, protože děti milují vše, co je spojené s jejich nejoblíbenějšími svátky v roce.

Kolekce pro děti H&M Magické Vánoce 2017

Vzbuďte radost a potěšení v očích ostatních nejen dárky, ale také svým outfitem. V H&M najdete od 9. listopadu kolekci pro celou rodinu, která dodá vašemu svátečnímu šatníku šmrnc. 

Související články

Móda

<span>Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?</span>

Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback