Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Recepty na osvěžující letní limonády

Info ikona

Sucho nesužuje jenom českou krajinu, ale také náš organismus. Právě proto jsme pro vás připravili několik tipů na osvěžující limonády, které zaženou žízeň a potěší vaše chuťové pohárky.

Nečekejte na letní grilovačku a připravte si osvěžující limonádu i během všedního dne. Uvidíte, že lelkování u bazénu bude ihned stylovější!

Citrónová klasika

Zhruba deset citrónů nakrájejte na plátky a vložte do velké misky. Následně přidejte 100 g kyseliny citronové, 1 kg moučkového cukru a zalijte litrem vroucí vody. Vzniklou směs důkladně míchejte tak, aby se cukr doopravdy rozpustil. V ideálním případě nechte přes noc vychladnout a druhý den limonádu přelijte do velkého džbánu s ledem a podle chuti zřeďte studenou vodou nebo sodou. Podávejte s kostkou ledu a citrónovými plátky.

Limonáda

Malinové potěšení

Sezóna malin vrcholí, a tak by byla škoda, kdybyste neochutnali dokonalou malinovou limonádu. Do misky vložte 250 g malin, které rozmačkejte vidličkou. Následně je posypte nastrouhanou kůrou z jednoho citronu, přilijte šťávu ze dvou až tří citrónů a přisypte 75 g cukru. Vše promíchejte a zalijte 750 ml vařící vody. Limonádu opět uložte do lednice a druhý den podávejte v poměru 1:1 naředěné s perlivou vodou.

Limonáda

Nevšední bazalková

Roste vám na zahradě bazalka? Pak ji nepřidávejte jenom do salátů, ale vyzkoušejte z ní vykouzlit i bazalkovou limonádu. Uvidíte, že si nevšední chuť zamilujete. K přípravě budete potřebovat dvě hrsti bazalky, kterou na jemno nakrájejte. Následně ji vložte do hrnce, přidejte 250 g cukru, šťávu z jednoho citrónu a 120 ml vody. Vařte tak dlouho, dokud vám nevznikne krásný sirup. Vychladlý sirup prolijte přes cedník a nařeďte zhruba jedním litrem sodovky.

Limonáda

Borůvková stálice

Čas borůvek přichází, a tak se vrhněte do přípravy borůvkové limonády. Do hrnce nasypte hrníček borůvek, půl šálku cukru a přilijte šálek vody. Vše důkladně zamíchejte a pomalu přiveďte k varu. Následně přes cedník nalijte limonádu do džbánu a rozvařené borůvky jemně propasírujte. Opět nechte přes noc uležet v lednici a druhý den podávejte naředěné sodovkou a citrónovou šťávou. Ať vám chutná!

Limonáda

Dopřáváte si v létě limonády? A jakou máte nejraději? 

ČTĚTE TAKÉ: Představujeme triky, jak obelstít léto, aby se nepodepsalo na vaší postavě