Přejít k hlavnímu obsahu
Rozhovory

Gurmánské zážitky Marty Jandové: Potrpím si na kvalitní jídla!

Zpěvačka Marta Jandová si užívá, když se celá rodina sejde u nedělního oběda. Co by ale na talíři nepozřela?

redakce8739 | 17. 09. 2014

Snažíte se jíst zdravě?
Snažím se, ale nepodaří se mi to každý den.

Držela jste někdy dietu, a pokud ano, jakou?
Samozřejmě že držela, nikdy jsem to ale nevydržela až do konce!

Potrpíte si na teplé večeře?
Spíš na teplé obědy, k večeři můžu mít klidně jenom salát nebo chleba se sýrem.

Dodržujete tradici nedělních obědů?
Vlastně ano. Buď vaříme doma, nebo přijmeme pozvání někoho z rodiny. V neděli máme většinou všichni volno. Je to fajn, takhle se sejít.

Jaké jídlo byste nikdy nesnědla?
Žabí stehýnka.

Máte pro nějaké jídlo slabost?
Víceméně pro všechno. Podle nálady, podle okolností. V létě ujíždím na melounech a na hrášku, v zimě na koláčích.

Jíte pravidelně pětkrát denně?
Bohužel ne. Nějak vždy zapomenu, i když vím, že to není dobře. Dnes jsem například jedla jen jednou. Ale krmila jsem více než pětkrát!

Nakupujete potraviny v bioobchodech nebo na trzích?
Tak na kvalitu potravin si opravdu potrpím. Trhy máme za rohem, tam nakupujeme rádi. Do velkoobchodu chodíme, pouze pokud není jiná šance. Je to sice trochu dražší, ale chutná to o hodně líp.

Vaříte, nebo chodíte do restaurací?
Obojí. I když se přiznám, že teď častěji vaří můj manžel. Do restaurací chodíme také rádi. Na Vinohradech je čím dál víc zajímavých restaurací, tak je i rádi zkoušíme. Z večeří se ale staly spíš obědy.

Dělali vám rodiče svačiny do školy?
Ano, maminka nám mazala chleby a krájela zeleninu.

Co snídáte? Dáváte přednost sladkým, či slaným snídaním?
Tak i tak. Když upeču dobrý koláč, tak si ho k snídani dám ráda. A o víkendu, když je čas, miluju vajíčka.

Jíte za pochodu, nebo si vyčleníte na jídlo čas?
Když to jinak nejde, tak klidně i za pochodu, ale strašně ráda si k jídlu sednu a vychutnám si ho. I když od té doby, co jsem maminka, se mi to tak často nedaří.

Jaké kuchyni dáváte přednost?
Miluju českou kuchyni, mám ale ráda i francouzskou, italskou a španělskou. Od mého výletu do Indie mám moc ráda i indickou.

Jíte na dovolené tamní speciality?
Moc ráda. Vždy mě zajímá, jaké chutě a koření používají. Také v každé zemi chutnají i stejné suroviny jinak. To mě fascinuje.

Stravujete se ve fastfoodech?
Už skoro ne. Jen když není jiná možnost na dálnici. Ale u ‚zlatého M‘ si kupuji už pouze kávu.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Rozhovory
Anna Julie Slováčková o dospívání: Teenageři si zaslouží větší pochopení, každý by měl zkusit terapii

Anna Julie Slováčková o dospívání: Teenageři si zaslouží větší pochopení, každý by měl zkusit terapii

Rozhovory
Herečka a politička Magda Vašáryová: Na jevišti nemívám trému, ale zapomenutí textu mě vyděsilo

Herečka a politička Magda Vašáryová: Na jevišti nemívám trému, ale zapomenutí textu mě vyděsilo

Rozhovory
Oskar Hes ze StarDance: Tanec je dřina, do vystoupení rád přidávám vlastní příběh

Oskar Hes ze StarDance: Tanec je dřina, do vystoupení rád přidávám vlastní příběh

Rozhovory
5 otázek pro Lindu Rybovou: Sociální sítě mi nedělají dobře, stran komentářů žijeme v šílené době

5 otázek pro Lindu Rybovou: Sociální sítě mi nedělají dobře, stran komentářů žijeme v šílené době

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit