Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Rýžový pudink

Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.

Anonymous | 11. 06. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 2–4 osoby 

Doba přípravy: Do 10 minut  

Vaření: 0:20

Ingredience: 

  • 500 ml kokosového mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 250 ml smetany na vaření (12%)
  • 150 g jasmínové rýže
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
  • 3 žloutky

NA KOMPOT

  • 400 g směsi švestek (blum) a ostružin
  • 1 vanilkový lusk
  • 150 g cukru (nejlépe třtinového a kokosového v poměru 1:1)
  • hrst mandlových lupínků, nasucho opečených na pánvi

ČTĚTE TAKÉ: Recepty na chutné svačinky

Postup:

1 Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.

2 Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. 

3 Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

4 Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

červnová Marianne

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.