Recept: Rýžový pudink
Jemný rýžový pudink vonící vanilkou doplněný domácím ovocným kompotem vás pohladí po duši.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 0:20
Ingredience:
- 500 ml kokosového mléka
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- 250 ml smetany na vaření (12%)
- 150 g jasmínové rýže
- 1 vanilkový lusk
- 80 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
- 3 žloutky
NA KOMPOT
- 400 g směsi švestek (blum) a ostružin
- 1 vanilkový lusk
- 150 g cukru (nejlépe třtinového a kokosového v poměru 1:1)
- hrst mandlových lupínků, nasucho opečených na pánvi
ČTĚTE TAKÉ: Recepty na chutné svačinky
Postup:
1 Na kompot: Švestky (blumy) vypeckujte a nakrájejte na osminky. Dejte je do hrnce, přidejte ostružiny, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku i s luskem, přisypte cukr, přilijte 50 ml vody a krátce povařte.
2 Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká.
3 Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.
4 Podávejte horké s kompotem a posypané mandlovými lupínky, nebo naopak dejte pudink chladit do lednice, kde může na strávníky čekat až do odpoledne.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.