Pstruh s houbami a šalvějovým provázkem
Ryby k Vánocům neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte českou klasiku v podobě pečených pstruhů trochu jinak!
Čerstvé pstruhy duhové dnes seženete téměř v každém obchodě. Vyzkoušet můžete i jejich příbuzné siveny. Trochu složitěji se shánějí, ale nenechte se odradit, rozhodně stojí za to! Poznáte je podle světlých teček na těle.
Příprava receptu vám zabere zhruba 15 minut a s další půlhodinkou počítejte na pečení.
Přejeme vám dobrou chuť!
Co budeme potřebovat?
-
4 vykuchané pstruhy
-
500 g čerstvých hub
-
2 cibule
-
asi 12 listů šalvěje
-
2 až 3 lžíce másla
-
menší svazek petrželky
-
sůl a čerstvě mletý pepř
Jak na to?
Pstruhy omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je osolíme, opepříme a naplníme částí nakrájených hub a cibule, petrželkou a kouskem másla. Zbytek dáme do pekáče. Ryby ovážeme provázkem a zastrčíme pod něj pár lístků šalvěje.
Pstruhy vložíme do pekáče na zbývající cibuli a houby. Na rybu položíme plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20 až 30 minut.
Další recepty najdete ZDE.