Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

4 skvělé festivaly, které letos v létě ještě stihnete

Léto je v plném proudu a to stejné platí i o festivalové sezóně. K letním měsícům festivaly hudební a jiné bezesporu patří, a proto vám přinášíme pět tipů na české i zahraniční festivaly, na které se letos v létě ještě můžete vydat.

Eliška Vrbová | 14. 07. 2018

Colours of Ostrava

Vlajková loď mezi českými festivaly se letos odehraje opět v ostravské části Dolní Vítkovice, a to od 18. do 21. července. Jako hlavní headlineři se představí například zpěvačka Jessie J, Pharrell Williams a jeho skupina N.E.R.D. nebo britský zpěvák George Ezra. Přestože jsou Colours of Ostrava především hudebním festivalem, najdete zde i filmovou či divadelní stage. Kromě toho zde už tradičně budete moci navštívit H&M BLOCK, který se letos ponese v duchu recyklace. Příští týden bude Ostrava rozhodně nejstylovějším místem v republice! Čtyřdenní vstupenku nyní koupíte za 2990 korun.

Letní filmová škola Uherské Hradiště

Ještě jsme se ani nestačili vzpamatovat z Karlových Varů a za dveřmi už je další filmový festival, tentokrát v Uherském Hradišti. Od 27. července do 5. srpna ožije toto moravské město filmy, zajímavými besedami s herci a filmovými tvůrci, přednáškami, workshopy, ale také koncerty. Jednotlivé programové sekce se zaměří na muzikál nebo spisovatele, režiséra a dramatika Ingmara Bergmana. V rámci hudebního programu vystoupí Barbora Poláková, David Koller, Mucha nebo Katarzia. Akreditace a vstupenky jsou již v prodeji online.

Grape

Na letišti ve slovenských Piešťanech nedávno dozněl festival Pohoda, v srpnu ale bude stát za to se tam vypravit také. 10. a 11. srpna proběhne festival Grape, na kterém vystoupí britská indie skupina alt-J nebo irští Kodaline a mnoho dalších zajímavých interpretů. Dvoudenní vstupenku nyní pořídíte za 59 euro.

Sziget

Proč si neudělat výlet do Maďarska, konkrétně do Budapešti? Zvlášť, když se tam od 8. do 15. srpna koná jeden z největších festivalů ve střední Evropě! Letos na Szigetu vystoupí Arctic Monkeys, Gorillaz, Lana del Rey, Liam Gallagher, Dua Lipa, Kendrick Lamar, Shawn Mendes, Bastille, Parov Stelar, The Kooks, Goo Goo Dolls, Mumford & Sons a spoustu dalších kapel a zpěváků. Aktuálně vstupenka na celý festival stojí 325 euro, třídenní vstupenka pak 199 euro. Kde jinde dostanete příležitost vidět tolik legendárních interpretů na jednom místě?