Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

5 důvodů proč vyrazit do Švýcarska

Co si představíte, když se řekne Švýcarsko? Hory, lahodné sýry, úchvatnou přírodu nebo švýcarské hodinky? To vše a mnohem více na vás čeká v této krásné alpské zemi!

Promotion | 10. 01. 2020

1. Vrcholy a ledovce

Věděli jste, že Švýcarsko má nejvíce čtyřtisícových vrcholů ze všech evropských zemí? Je jich tu celkem 48. Vyhlídky na alpské velikány si užijete z dračí hory Pilatus, jediné švýcarské pyramidy Niesenu nebo z otáčivé restaurace Jamese Bonda Piz Gloria na Schilthornu. Ale to je jen malá ochutnávka, i na spoustu dalších vyhlídek vás pohodlně dopraví lanovky. A v nabídce nechybí ani početné ledovce. Nejdelší pevninský v Evropě se jmenuje Aletsch a měří 23 km.

pr
© Switzerland Tourism/PatitucciPhoto

2. Relaxace a wellness

Prosincový stres je za vámi a teď by to chtělo trochu odpočinku? Relaxace při procházce zasněženou zimní krajinou po upravovaných stezkách pro pěší nebo výlet na sněžnicích s ochutnávkou fondue ideálně zakončete v termálních lázních. Náš tip je Scuol a jeho lázně Bogn Engiadina, Čechy zatím neobjevená perla na trase do Livigna. Nakonec si můžete ještě trochu nakoupit v jediné bezcelní zóně Švýcarska v Samnaun.

pr
© Andrea Badrutt, Chur

3. Vláčky pro malé i velké

Výlet, kterým zaručeně potěšíte všechny generace kluků v rodině, od dědečka až po vnoučka, je projížďka švýcarskými vlaky po těch nejkrásnějších horských tratích. Doslova od ledovců k palmám vás zaveze Bernina Express, jedoucí po tratích Albula a Bernina Rhétské dráhy. Ty byly dokonce zapsány do památek UNESCO. Dvě švýcarské ikony Zermatt a Sv. Mořic spojuje trasa Ledovcového expresu a obdivovatelé železničního stavitelství budou nadšeni z Gotthard Panorama Expressu. My ženy si zase užijeme kulinářské zážitky na trase Čokoládového vlaku.

pr
© Rhätische Bahn

4. Aktivní dovolená

Dovolená, to je pro vás hlavně sport? Pak se vydejte do regionu Davos Klosters. Pro hosty zde mají hned několik skvělých nabídek. Jednak je to karta Davos Klosters Premium Card, kterou zde obdrží každý ubytovaný a může s ní cestovat lanovkami již od 6,- CHF za den. Dalším zdrojem akčního programu vaší dovolené je návštěvnický program Davos Klosters Active, ve kterém si můžete vybrat z více než 70 různých aktivit. A poplatky jsou více než mírné od 0,- do 10,- CHF!

pr
© Destination Davos Klosters / Martin Bissig

5. Spojte hokej s ochutnávkou Švýcarska

Láká vás atmosféra mistrovství světa v ledním hokeji? Letos je ideální příležitost si ji vychutnat. Ve dnech 9.-24.5. se totiž uskuteční ve Švýcarsku ve městech Lausanne a Curych. Spojte hokej s malou ochutnávkou Švýcarska. Okolí Ženevského jezera, kde zahajuje svá klání český hokejový tým, k tomu přímo vyzývá. Čeká vás nádherná krajina, UNESCO vinice Lavaux na břehu Ženevského jezera, čokoládovna v Brocu, sýrárna v Gruyères nebo rozkvetlé louky bílých omamně vonících narcisů nad Montreux.

pr
© Swiss Panoramic Tours / Christophe Cosset

Bližší a aktuální turistické informace o Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com, kde si také můžete objednat tištěné mapy a brožury zdarma k zaslání poštou. Nezapomeňte sdílet Vaše zážitky ze Švýcarska na Instagramu s hashtagem #MojeSvycarsko – ty nejzajímavější fotografie budou uveřejněny v nadcházejícím vydání tištěného magazínu SWISSmag.