Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 vánočních filmů, které vás dostanou do sváteční nálady

Info ikona
Film

Filmy a pohádky k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. My jsme vybrali pětici snímků, které se bezesporu už staly vánočními klasikami. A bez kterého filmu si Vánoce neumíte představit vy?

Eliška Vrbová | 10. 12. 2018

Prázdniny (The Holiday, 2006)

Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet a Jack Black - dokážete si představit lepší herecké obsazení pro vánoční romantickou komedii? Iris (Kate Winslet) žije v typickém anglickém domku kousek za Londýnem a je nešťastně zamilovaná do zadaného muže, který jí působí jen trápení. Amanda (Cameron Diaz) bydlí v luxusní vile v Los Angeles, je úspěšnou režisérkou trailerů k filmům, ale její partner ji právě s někým podvedl. Jedna druhou si najdou přes internet a domluví se, že si na dva týdny vymění své domovy. Také se navzájem ujišťují, že v okolí nejsou žádní muži v jejich věku. Což ale není tak úplně pravda. Na Prázdniny se můžete podívat v pondělí 17. prosince ve 20:30 na Markíze.

Kdopak to mluví 3 (Look Who's Talking Now, 1993)

Klasická rodinná komedie nemine televizní obrazovky kolem Vánoc ani letos. Druhý díl série můžete shlédnout na Štědrý den v 9:05 na stanici RTL. James (John Travolta) a Molly (Kirstie Alley) pořídí svým dětem dva psy. Kromě dětí tedy v tomto dílu série Kdopak to mluví mluví i psi. James má nové zaměstnání a jeho šéfová je víc než pohledná. Molly je samozřejmě jako každá žena správně podezřívavá a když se James musí přímo na Štědrý den vydat na nutnou služební cestu, ví, že něco není v pořádku.

Sám doma (Home Alone, 1990)

Snímek o osmiletém Kevinovi (Macaulay Calkin), kterého jeho rodina omylem zapomene přes Vánoce doma, snad netřeba představovat. Komedii z dílny Chrise Columbuse s krásnou hudbou Johna Williamse se stala vánoční klasikou, takže pokud vám náhodou během posledním téměř třiceti let unikla, určitě si ji nezapomeňte pustit třeba na Štědrý večer ve 20:15 na televizi Prima.

Láska nebeská (Love Actually, 2003)

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů dnešní doby se podařilo Richardu Curtisovi vytvořit už před patnácti lety. Britský film plný předních herců, jako je Liam Neeson, Alan Rickman, Bill Nighy, Keira Knightley, Martin Freeman, Emma Thompson nebo Hugh Grant k Vánocům neodmyslitelně patří a je stále velmi populární. Bill Nighy při své nedávné návštěvě Prahy se smíchem prohlásil, že si myslí, že až umře, bude mít na náhrobku vytesanou hlášku "Děti, nekupujte drogy. Staňte se slavnými a budou vám je dávat zadarmo." Britskou romantickou komedii s jedním z nejpůsobivějších filmových úvodů vůbec si můžete pustit na Štědrý večer ve 21:55 na Nově.

Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Philosopher's Stone, 2001)

Jeden z mála příběhů o Harry Potterovi, kde se ve filmu objeví Vánoce, je právě první díl. Harry zůstává přes Vánoce ve Škole čar a kouzel v Bradavicích, protože je rád za každou chvíli, kterou nemusí trávit u svého strýce a tety Dursleyových. Když se Harry ráno 25. prosince vzbudí a zjistí, že na něj čekají vůbec poprvé v životě nějaké opravdové dárky, nevěří vlastním očím. Kromě pleteného svetru od paní Weasleyové dostane také neviditelný plášť po svém otci. Na přiložené kartičce sice není napsáno, kdo mu ho daroval, ale my silně podezříváme Brumbála. První díl osmidílné filmové ságy ze světa čar a kouzel můžete zhlédnout dnes v 15:55 na Nova Cinema.