Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

9 věcí, které tohle jaro musíte zažít

Dny se protahují, dobrá nálada je přítomna a vy nevíte, jak s volným časem naložit?

Jaro patří mezi nejoblíbenější roční období a mnohým z nás vlévá novou krev do žil. Pokud i vy cítíte, že vaše srdce dychtí po nových zážitcích, pak není na co čekat! Pojďte si letošní jaro užít naplno a vyzkoušejte věci, o kterých jste doposud pouze slýchávali.

Jaké aktivity si zapsat na svůj jarní program?

  1. Food festival

S všemožnými food festivaly se doslova roztrhl pytel. Na jednom místě můžete ochutnat specifické chutě dané oblasti a získat tak ucelený obrázek o dané kuchyni. Pořádají se festivaly mexické, asijské, italské nebo třeba francouzské kuchyně. Najít můžete i slavnosti hamburgerů, zmrzliny nebo farmářských výrobků. Nám už se pomalu sbíhají sliny...

  1. Výroba dekorace

Velikonoce jsou za dveřmi, a tak není vůbec na škodu, když svůj domov zahalíte do velikonočního hávu. Pokud vás baví rukodělné činnosti, pak si můžete vytvořit speciální jarní věnce na dveře, dekorace na stůl nebo na parapet. Mnoho květinových ateliérů také nabízí speciální kurzy, na kterých se naučíte vytvořit jarní dekorace do bytu.

  1. Jarní detox

Jaro je jako stvořené pro očistu těla. Zkuste na pár dnů vynechat mléčné výrobky, maso a tučné produkty a zbavte své tělo toxinu. Uvidíte, že se budete cítit dobře nejen po těle, ale především i po duši.

Detox
  1. Venčení psů

Máte volné odpoledne a zároveň chcete udělat dobrý skutek? Stačí, když se zastavíte v nejbližším psím útulku a vezmete opuštěné pejsky na procházku. Skvěle se odreagujete a ještě získáte nové čtyřnohé kamarády.

  1. Venkovní únikovka

Zahrát si únikovou hru s přáteli je vcelku běžná aktivita. Co ale vyrazit na únikovku, která se hraje ve městě? Nevšední zážitek plný zajímavých úkolů je pro jaro jako stvořený.

  1. Jarní tancovačka

Pokud jste celou zimu poctivě chodili na plesy nebo do tanečních pro pokročilé, pak byste své nabyté zkušenosti měli pořádně zúročit. Skvěle se nabízí venkovní tancovačky, které se většinou odehrávají v altáncích při svitu měsíce a malých lampiónů.

Jaro

  1. Východ slunce

Kdo by nemiloval pohled na východ slunce? Jediný problém s touto aktivitou spočívá v budíčku. Zkuste alespoň pro tentokrát budíček nezatípnout a opravdu na východ slunce vyrazte. Odměnou vám bude fantastická scenérie, které se nic nevyrovná.

  1. Domácí zmrzlina

Pomalu ale jistě začíná zmrzlinová sezona. Vyhněte se nanukům, které jsou napěchované éčky, a raději si připravte domácí zmrzlinový sorbet. Dokonalá chuť vás natolik očaruje, že už nikdy nebudete chtít nic jiného.

  1. Venkovní jóga

Cvičení jógy je příjemné samo o sobě, pokud si ale vezmete jógamatku do přírody, pak budete mít pocit, že se nacházíte v ráji. Vyzkoušejte!

ČTĚTE TAKÉ: Fotíme jaro – 15 tipů, jak na to

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?