Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

Chystáte se do Londýna? Pak nesmíte minout tyto obchody

Levné letenky i atmosféra jako z filmu Láska nebeská dělá z Londýna místo, které čím dál tím více Čechů navštěvuje právě v čase vánočním.

Možná Londýn bude pod náporem turistů praskat ve švech, možná zažijete dlouhé fronty a třeba si ani nevychutnáte mulled wine (svařák), přesto si vás vánoční Londýn dokáže obmotat kolem prstu a přinutí vás k tomu, abyste ho příští rok znovu navštívili! Pokud se letos chystáte do Londýna poprvé, nebo už poněkolikáté, určitě byste neměli minout obchody, které v Česku nemáme. Nemusíte z nich nutně odejít s ověšenými taškami kolem krku, ale věřte, že s prázdnou jenom těžko opustíte práh dveří. Následné čtení článku je tedy jenom pro silné povahy, které nepatří mezi shopaholiky a dokážou odolat nástrahám skvělých obchodů.

Kosmetika

Levná kosmetika, která se z fleku vyrovná high-end produktům? Tak se přezdívá kanadské značce The Ordinary, která se v Česku zatím stále neprodává. Opačně je tomu ale ve Velké Británii, kde na ni narazíte například v obchodě Deciem v Covent Garden. Pozornost zaměřte především na jejich ikonické Buffet sérum či peeling solution, za které by mnohé beauty odbornice daly ruku do ohně.

Do vyšší cenové kategorie spadá australská značka Aesop. Pravděpodobně ji znáte díky ikonickým krémům na ruce Resurrection aromatique hand balm, které patří mezi zlaté grály mnoha žen. Pravdou ale zůstává, že Aesop má i mnoho dalších povedených produktů, které nejen skvěle fungují, ale také krásně vypadají. Nevynechejte tedy návštěvu jejich obchůdků, které jsou rozmístěny po Londýně.

Móda

I v nabídce obchodů s módou je Londýn stále několik kroků před Prahou. Pokud se vydáte po nákupních ulicích, pak natrefíte na obchody jako New Look, Dorothy Perkins, Uniqlo, Miss Selfridge nebo třeba obchod TK Maxx, který nabízí značkové oblečení za velmi přijatelnou cenu. Určitě se vyplatí také mrknout na oblečení a doplňky od značky All Saints či kabelky Ted Baker London. Zároveň neuděláte chybu, když se podíváte do londýnského Debenhams či nákupního domu Harrods, kde bez nadsázky najdete všechno, po čem vaše nákupní srdce lační.

Návštěva Londýna se také pro mnohé neobejde bez omrknutí nejnovější nabídky ve Victoria’s secret. Značka, specializující se na spodní prádlo, má v Londýně třípatrový obchod, který je rájem pro všechny ženy, které chtějí mít pohodlné a zároveň sexy prádlo nebo pyžámko.

Ostatní

Co by to byl za výlet do Londýna, kdybyste si s sebou domů neodvezli pravý londýnský čaj! Po celém Londýně najdete nespočet čajových obchůdků, avšak rozhodně byste neměli vynechat Twinings, jehož historie sahá až do roku 1717.

Byli jste už v Londýně? 

ČTĚTE TAKÉ: Tip pro cestovatele: Průvodce královským Londýnem

Souvislející články

Zdraví

<span>Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?</span>

Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?

Zdraví

<span>Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?</span>

Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?