Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Co Češi v roce 2019 nejvíce vyhledávali na internetu?

Co mají společného vajíčka Benedikt, seriál Most a zpěvák Karel Gott?

Zatímco na Ottův slovník naučný se práší, internetový vyhledávač zažívá zlatá léta. Jakoukoliv informaci jsme schopni během pár vteřin vyhledat, a tak není divu, že i několikrát za den položíme vyhledávači záludné otázky. Za nejpoužívanější vyhledávač v České republice můžeme označit Google, který nedávno vydal statistiky nejhledanějších slov a pojmů v roce 2019. Kromě zahraničních statistik ukazuje také trendy ve vyhledávání v Česku. A na co se Češi nejčastěji ptali?

Trendy roku

Asi nikoho nepřekvapí, že nejvyhledávanějším jménem v roce 2019 byl nedávno zesnulý Karel Gott. Na druhé příčce se umístil Most, následoval Notre Dame, iPhone 11 a Černobyl. Do top 10 se vešly také filmy jako Joker, Nabarvené ptáče nebo Avangers Endgame.

Jak na to?

Není pochyb o tom, že jsme národem kutilů. To potvrzuje i statistika s názvem Jak?, které na prvním místě dominuje otázka Jak se plete pomlázka? Následovaly dotazy ohledně toho, jak správně zamrazit houby, jak vyndat klíště či jak ochladit byt. V neposlední řadě se Češi také zajímali, jak správně vyfouknout vajíčko.

Co dnes budu vařit?

Pokud jste si v letošním roce „negooglili“ vejce Benedikt, pak jste v internetovém světě naprosto za zenitem. Právě tento snídaňový pokrm si v kategorii Jídlo vysloužilo první místo. Za ním se umístil bezový sirup, hřib kovář, hřib satan, houbová omáčka a smaženice. Zároveň Češi hledali i zahraniční pokrmy jako třeba mousse nebo foie gras.

Národ seriálový

Seriály jsou pro mnohé z nás nedílnou součástí života. Toho si všiml i Google, který nezapomněl tuto kategorii do svých hitparád zařadit. V roce 2019 si celou kategorii podmanil seriál Most. Dále si Češi hledali informace o seriálu Lajna, Zkáza Dejvického divadla, Ordinace v růžové zahradě, Krejzovi či Za oponou. Dále se v Top 10 umístil také nekonečný seriál Ulice.

ČTĚTE TAKÉ: Víte, koho vaše děti sledují na internetu? Skrytou reklamu pozná jedno dítě z deseti

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?