Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Hezky česky! Co si redaktorky Marianne přejí od Ježíška?

Info ikona
Vánoce

V posledních letech nám Ježíšek dokazuje svou kosmopolitnost. Bez problému sežene značku oblečení, která se vyrábí na druhé straně zeměkoule. Vrásky mu nedělá ani elektronika z Ameriky nebo domácí spotřebič z Německa. Přesto tušíme, že letos mu největší radost udělá, když nám pod stromeček nadělí dárek, který vyrobily zlaté české ručičky.

Petra Šroubek Pohlová - zástupkyně šéfredaktorky

Já tentokrát vůbec nebudu překvapená. Protože překvapená už jsem byla – to  když můj muž na podzim ztratil snubák. Jen co jsem se vzpamatovala z nutkání zažádat o rozvod (“Takže on si ztratí symbol naší lásky, to je určitě znamení!") a trochu vychladla, vypravili jsme se za mou oblíbenou šperkařkou Evou Růžičkovou. Její návrh nás nadchl, dokonce se nám podařilo vpašovat do dámské varianty zděděný diamant po prababičce. S pradědečkem měla vyhlášený manželský ráj na zemi – moje manželské štěstí tak snad opět bude ve vrcholné formě.

Info ikona
Eva Růžičková

Klára McMahon - produkční

Ježíškovský arzenál je jako každý rok tvořen převážně 100% přírodní kosmetikou, eko svíčkami a huňatými měkkouši

Info ikona
Klára McMahon

Eliška Vrbová – módní redaktorka

Vzhledem ke stěhování vyhlížím spíš dárky typu šatní skříň, takže to u českých tvůrců asi moc nepořídím. Ale přála bych si nějakou vlněnou čepici ve světlém odstínu nebo klasickou černou. Čepice jsem nikdy moc nenosila a teď se mi docela začaly líbit, ale zjistila jsem, že mám jenom samé kulichy s bambulí, tak by se mi líbila nějaká decentnější třeba od Ani with Heart nebo MIK by Jana Mikešová. Chtěla bych vlněnou i z praktického hlediska, protože je mi prostě zima na hlavu, asi stárnuNo a samozřejmě šperk z dílny českých designérů by mě od Ježíška taky neurazil, moc se mi líbí náušnice od Elišky Lhotské nebo prsteny z kolekce Euphoria od Márie Kobelové.

Info ikona
MIK

Monika Mudranincová - šéfredaktorka

Já bych prosila Ježíška, aby zaletěl do Smetana Q a vybral mi tam v galerii nějaký krásný šperk, ideálně prsten. Případně může taky koupit originální bytový doplněk, třeba uměleckou fotografii - tu bych prosila zarámovat do bílého rámu, aby se mi hodila do předsíně. Kdyby Ježíšek neznal adresu, tak je to tady. Děkuju! 

Markéta Vörös - kosmetická redaktorka

Sice jsem letos prsten dostala (myslím ten snubní), ale to mi nebrání si přát další. Božsky vypadají minimalistické kroužky od českých šperkařek L´ANTIDOTE JEWELLERY. A vůbec bych se nebála je kombinovat a vrstvit, naopak. Čím víc tím líp! A tím můj seznam tedy rozhodně nekončí. Už jste viděli ty nádherné stojánky na vonné svíčky z palisandru a padouku od Pigmentarium? Pochází z dílny sochařky Terezy Štětinové a pro milovníky českého umění a vonných tyčinek je to přímo snový dárek. 

Info ikona
Markéta Vörös

Karolína Peřinová – online editorka

Letos jsem se snažila nakupovat dárky u českých značek, ale jelikož by si tento článek mohl přečíst někdo z mých blízkých, nemůžu prozradit u jakých. V mém dopisu Ježíškovi jich ale taky několik bylo. Zamilovala jsme se do nádobí značky In August. Nyní otevřeli i svůj kamenný obchůdek a já tam chci prostě všechno! Také jsem letos přesedlala z klasických svíček na ty "zdravější" ze sojového vosku a objevila tak JAKKO candles z Jablonce nad Nisou. Jestli bych do konce života měla cítit jen jednu vůni, byla by to určitě karamelová svíčka s názvem Karmamel! Takže Ježíšku, instrukce máš a jen dodám, že jsem celý rok byla opravdu hodná!

Info ikona
Karolína Peřinová

Eva Kadavá - lifestyle redaktorka

Již delší dobu pokukuji po botách značky Vasky. Ideálně černých ve stylu brogue. U Vasek máte záruku, že prošly zlatýma českýma ručičkama a vydrží vám tak dlouhá léta. A věděli jste, že si u Vasek můžete navrhnout i své vlastní botky? Vyberete si styl a pak už jen ladíte barvu, podrážku, obšívání... A na závěr Ježíšku nezapomeň přidat můj monogram. No a kdyby nic z toho neklaplo, třeba proto, že jsem nebyla nejhodnější, tak prosím aspoň pevné zdraví pro všechny kolem.

Info ikona
Vasky

Alžběta Rybářová - online redaktorka

Milý Ježíšku, určitě víš, že jsem nad cibulákem vždycky ohrnovala nos. Nevím, jestli je to tím, že stárnu nebo mám vlastní domácnost, ale cibulák se ze dne na den stal mým vysněným kouskem porcelánu. Pokud bys letos náhodou letěl nad prodejnou CzechDesign, prosím, zastav se u nich pro sadu hrnečků s cibulovým vzorem od Jiřího Pelcla. Slibuju, že už nikdy nebudu k porcelánové sbírce mé mamky tak kritická. Možná si také vypozoroval, že v letošním roce dávám přednost přírodní kosmetice. V tomto ohledu si dělám zálusk na CBD Výživné pleťové sérum od české značky Be Lovely. Moc se mi líbí příběh kosmetické expertky Heleny Lažanské, která po 15 letech provozování kosmetického salónu přišla s vlastní řadou přírodní kosmetiky. Moc ti Ježíšku děkuju!  

Info ikona
Alžběta Rybářová

Monika Majarová - grafička 

Já bych si moc přála tričko SRDCOVKA z dílny šikovných dvou slečen, které vystupují pod značkou Vuchu, a které jsem objevila na Dyzajn marketu. A můj druhý tip pro Ježíška jsou krásné šperky z Tržiště štěstí, konkrétně se mi líbí náhrdelník Nekonečno.

Info ikona
Monika Majarová