Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Hvězdná noc v Pražské křižovatce. Na Fashion Stars Night představilo kolekci pět módních návrhářek

Úžasný prostor kostela svaté Anny známý pod názvem Pražská křižovatka se v pondělí večer změnil v přehlídkové molo. V rámci akce Fashion Stars Night zde své kolekce představily značky Helena Mertlová, Silky Gang, Something Wicked, Talabaya a Pro duši. Cenu Czech Fashion Award za celoživotní tvorbu získala Taťána Kovaříková.

Eliška Vrbová | 10. 03. 2020

Jedinečné modely čtyř českých a jedné zahraniční návrhářky, živý hudební doprovod a magická atmosféra Pražské křižovatky, tak vypadal patnáctý ročník Fashion Stars Night. Úžasný prostor kostela svaté Anny se změnil v přehlídkové molo, na němž večer zahájila svou kolekcí svatebních šatů Helena Mertlová. Krásné střihy inspirované antikou se nesly v minimalistickém duchu a nechávaly vyniknout vzdušnosti a lehkosti hedvábí. Sérii modelů v krémových odstínech dominovaly červené šaty.

Jak už název značky napovídá, i Martina Karafiátová tvořící pod značkou Silky Gang pracuje výhradně s hedvábím. Černou linii s barevnými akcenty inspirovanou obrazy Joana Miró v rámci přehlídky podpořily vybrané modely značky Mi fashion label z kolekce Black pro jaro/léto 2020. Barevné kožené rukavičky v odstínech šátkových kolekcí exkluzivně pro přehlídku ušila česká značka Moje rukavice. 

Na Fashion Stars Night nechyběla ani šéfredaktorka Marianne Monika Mudranincová. Měla na sobě pásek a sukni z kolekce Taťány Kovaříkové (na snímku).

Zahraničním hostem Fashion Stars Night byla mladá britská návrhářka Steff McGrath s exkluzivní značkou spodního prádla a doplňků Something Wicked. Ta představila prádlo, sukně či podvazky zpracovávané z těch nejexkluzivnějších materiálů, jako je například japonská jehněčí kůže. Steff McGrath se ve své tvorbě ubírá směrem udržitelnosti a ručního zpracování.

Následovala kolekce značky Talabaya Mirky Talavaškové, která svými modely prezentuje modest módu. Kolekce je inspirována arabským světem a navržena v kombinaci s evropskými prvky tak, aby se maximálně přiblížila všem ženám napříč kontinenty. 

Jako poslední se odehrála premiéra autorské kolekce renesanční ženy, herečky, spisovatelky a designérky Vlastiny Svátkové. Módní značka Pro duši se tak poprvé mohla ukázat v celé své kráse. Vlastina ve své kolekci využila hedvábí či brokát, dominantním modelem celé kolekce byl však kabát vyrobený z čalounické látky. Jak sám název značky napovídá, je to kolekce opravdu pro ženskou duši. Plnou barev, elegantních střihů a jemných květinových potisků. Krásnou, jemnou a něžnou, stejně jako sama autorka.