Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jak si zkrátit čas při cestě na dovolenou? Do ruky knihu, do uší podcast

Zatímco zpáteční cesta uteče jako voda, při cestě na dovolenou se každá minuta vleče.

Pokud jste v roli spolujezdce, pak asi víte, že cesta na dovolenou může být hotové peklo. Minuty se vlečou, krajina neubíhá a korunu tomu může nasadit už jenom zácpa na dálnici. V takový moment člověk lituje, že si raději nepřiplatil za letenky. Dobrou zprávou je, že nekonečnou cestu lze proměnit v příjemně strávený čas.

S knihou v ruce!

Patříte mezi lidi, kterým se při čtení v autě nedělá špatně? Pak vám gratulujeme! Během cesty totiž můžete přelousknout klidně i půl knížky, a to považujeme za efektivní využití času. Jedinou naší radou je, abyste se zbytečně netrápili s náročným kusem. Raději zvolte jednoduchý příběh, díky kterému se odreagujete, a zároveň se nebudete muset na 100 % soustředit. My si do auta přibalíme knihu Matky od Bret Bennett, Pas a Pes od Jakuba Kynčla nebo novou knihu od Shari Lapena s názvem Nepříliš šťastná rodina

Info ikona
kniha

Potěšení pro ucho

Ihned za hranicemi nastává rádiová krize! Pokud nechcete poslouchat zahraniční melodie, pak nezbývá nic jiného, než se vytasit s vlastním plánem – podcasty. Na podcastech je nejlepší to, že si je můžete stáhnout zadarmo a poslouchat je i bez přístupu na wifi. V pohodlí domova si přes aplikaci Podcasty (Apple), Podcasty Google (Android) nebo Spotify otevřete nejnovější podcasty a stahujete, jak jenom ucho ráčí. Stažené podcasty pak můžete kdykoliv a kdekoliv spustit a nasytit tak vaše ucho lačnící po zábavě a nových informacích.

Máte pro strach uděláno? Pak si poslechněte podcast Opravdové zločiny! Za tímto podcastem stojí Lucie Bechynková Bára Krčmová, dvě nadšené fanynky kriminálních příběhů, které se nebojí otevřít novodobé i historické kauzy. Připravte se na půl hodinku plnou děsivého povídání, zajímavých detailů, a především příběhů, které se doopravdy staly. I když se mnoho dílů zaměřuje především na zahraniční případy, v Opravdových zločinech najdete i několik českých zločinů, ze kterých běhá mráz po zádech. 

Skvělou společnicí na cesty vám bude i Tereza Salte a její podcast V Oblacích. Terezu jste možná zaznamenali již před několika lety, a to jako blogerku. Dnes je nejen blogerkou, ale i podnikatelkou, podcasterkou a především mámou. Pokud chcete slyšet rozmanité příběhy nejen o mateřství, ale třeba o partnerství, podnikání nebo (ne)obyčejném životě v Praze, pak si určitě Terezy podcast stáhněte.

Hry

Ať už jedete s partou kamarádů, nebo s dětmi, můžete se všichni zabavit hraním jednoduchých her. Mezi nejoblíbenější bezesporu patří slovní fotbal, asociace (řeknete slovo a druhý vysloví to, co ho k vyslovenému slovu napadlo) nebo klasickou čelovku (akorát bez papírků na čele). Zábavná je také hra stalking, během které stalkujete lidi v jiných autech a vymýšlíte si jejich životní příběhy. Hudební fanoušky zase potěší hra, při které pustíte náhodnou písničku ze Spotify, a následně budete hádat jejího interpreta. 

Zdroj: autorský článek

Mohlo by se vám líbit

Jak přežít dovolenou s partnerem a nerozvést se

Možná jste slyšeli, že se některé páry hned po dovolené rozešly. A dost možná jste pěkně vyostřenou hádku kdesi v hotelu sami zažili. Věděli jste, že je dovolená podobně stresující jako pokuta za rychlou jízdu nebo dieta? Jak to udělat, aby to tak nebylo?
marianne.cz

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?