Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Kampaň Odvážlivci: Najděte odvahu na změnu!

Co mají společného manželé Klusovi, Josef Klíma, Ewa Farna nebo Nela Boudová? Jsou to Odvážlivci. Staňte se jedním z nich a vykročte k lepšímu životu!

Anonymous | 28. 03. 2018

Rozhodí nás změna letního času, návštěva nového lékaře nebo fakt, že naši oblíbenou čokoládu přesunuli do jiného regálu. Rozhodí nás všechno, co nezapadá do naší každodenní, pohodlné, bezpečné rutiny. Jak máme potom najít odvahu na velké změny, které udají našemu životu jiný, lepší směr?

Na pomoc přichází projekt ODVÁŽLIVCI, který se bude během celého roku snažit pomoci lidem hlavně v rámci přednášek a interaktivních workshopů. Lucie Špaková, moderátorka a zakladatelka vzdělávací platformy Štroodl, se rozhodla, že se pokusí všem Odvážlivcům na jejich cestě za změnou dodat více odvahy. V rámci interaktivních akcí Štroodlu se Lucie setkala s mnoha návštěvníky. Vyslechla si jejich příběhy a zjistila, co je nejčastěji trápí a s čím se v životě potýkají.  

Celé dva roky, co Štroodl funguje, mě zajímalo, čeho se lidé opravdu bojí. Kam mám dát energii, v čem je inspirovat a pomoct. Sbírala jsem zpětné vazby a pak jsem si je všechny vytiskla. A viděla, že se v nich často opakují obavy z toho, jak se mají v životě rozhodnout, co dělat, když chtějí v životě změnu, ale nevěří si. Po večerech jsem si s některými dopisovala a přirozeně přišla touha jim pomoci, dodat jim odvahu aspoň k prvnímu kroku a také k pochopení, že každá změna, každý pád je jen velmi cenná zkušenost a velký dar v životě,” říká Lucie. 

Projekt Odvážlivci pomáhá také prostřednicvím onlinových kurzů - “MANUÁL NA ZMĚNU”! Je to výborný způsob, jak se zapojit, pokud má člověk jakékoliv zábrany nebo strach přijít osobně. 

“Někdy je lidem příjemnější udělat ten první krok u sebe doma, než třeba vyrazí na naše akce. Chtěla jsem, aby jsme byli schopni lidem opravdu reálně pomáhat, proto jsem oslovila psychoterapeutku Alžbětu Protivanskou, která spojuje prvky neurovědy, spirituality a psychologie. Společně jsme daly dohromady seminář Manuál na změnu, ve kterém se lidé naučí chápat, proč se změny bojíme, brát ji jako přirozenou součást života, také poslat svůj mozek do posilovny, seznámit se se sabotéry změny a hlavně se změnou začít a to trvale,” dodává. 

Do projektu se během roku zapojí přes 30 známých tváří z různých oblastí jako například youtuber Kovy, motokrosař Petr Pilát, manželé Klusovi, publicista Josef Klíma, spisovatel Josef Formánek či zpěvačka Ewa Farna a další. Jejich fotografie pro tento projekt vytvořila portrétistka a jedna z nejžádanějších fotografek v Česku Lucie Robinson. 

Osobnosti projektu Odvážlivci objektivem Lucie Robinson

Tyto osobnosti mají vždy jeden úkol. Vyfotit se se svými talismany, které pro ně mají nevyčíslitelnou hodnotu a tyto předměty poslat dál skrze projekt Odvážlivci.

Manželé Klusovi a jejich talisman plný odvahy

Více na  WWW.ODVAZLIVCI.CZ

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?