Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Karamelový dort

Zbožňujete sladkosti, nebo po nich touží váš partner? Vyzkoušejte tenhle úžasný recept na ještě úžasnější karamelový dort. Chutná vážně skvěle!

Redakce Marianne | 21. 09. 2013

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 polékovou lžíci oleje
  • 1 kávovou lžičku kypřicího prášku
  • 1 kondenzované mléko (salko)
  • 250 g másla
  • 1 šlehačku
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čokoládová poleva
  • čokoládové bonbony nebo oříšky na dozdobení

Jak na to?

Korpus:

Vejce s cukrem vyšleháte do pěny a za stálého míchání přidáte 2 polévkové lžíce vody, olej a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Upečete ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě.

Karamelový krém:

Kondenzované mléko uvaříte i s konzervou dvě hodiny ve vodě, necháte vychladnout, 3 polévkové lžíce mléka si odložíte stranou a zbytek zašleháte do změklého másla. Důkladně promíchejte.

Šlehačkový krém:

Šlehačku s vanilinovým cukrem a ztužovačem vyšleháte.

Postup:

Na vychladnutý korpus natřete 3 lžíce zkaramelizovaného mléka salka, dále navrstvěte karamelový krém, šlehačku a ozdobte polevou a bonbony nebo oříšky. Nechte vychladnout.