Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Petra Němcová oslavila 100 let republiky charitativní večeří s nadačním fondem Happy Hearts

Petra Němcová na pár dní přiletěla do Prahy, aby už posedmé uspořádala charitativní Gala večeři Nadačního fondu Happy Hearts, který před několika lety založila. Podařilo se vytěžit 7 milionů korun, z nichž se postaví dvě nové školy v Nepálu.

Eliška Vrbová | 30. 10. 2018

K oslavě 100. výročí založení Československa se konalo mnoho akcí a jednou z nich byla i Gala večeře s názvem "1918 Century Ball" ve stylu art deco. Večeři na pražském Žofíně pořádal nadační fond Happy Hearts, který založila modelka a filantropka Petra Němcová. Současnou ředitelkou nadačního fondu je Karolína Bosáková, která na akci samozřejmě také nemohla chybět.

Pozvané hosty čekal pestrý program. Během večera vystoupil například Ondřej Havelka s Melody Makers nebo Lenka Nová s klavíristou Petrem Maláskem v rámci svého aktuálního turné Ve dvou. Zpěvačka Lenka Nová se zároveň stala čerstvou ambasadorkou nadačního fondu Happy Hearts společně s modelkou Ivanou Mrázovou. Ivana Mrázová je velmi populární modelka zejména v Itálii, kde dokonce moderovala oblíbený festival v San Remu. To, že ji obdivují nejen Italové, dokazuje i milion sledujících na jejím Instagramu.

Mezi hosty byla například i přední česká módní návrhářka Beata Rajská.

Hlavním cílem Gala večeře ovšem bylo vybrat co nejvyšší částku na aktivity nadačního fondu Happy Hearts. A to se povedlo! Vytěžilo se rekordních 7 milionů korun. Za tuto částku se budou moci v Nepálu postavit hned dvě nové školy. 

"Díky podpoře zejména českých a slovenských dárců pomáháme prostřednictvím vzdělání měnit životy mnoha dětí a budoucích generací," říká ředitelka nadačního fondu Happy Hearts Karolína Bosáková. "Věříme, že investice do vzdělání je tou nejlepší investicí do budoucnosti," dodává. 

Za uplynulých sedm ročníků charitativní gala večeře se podařilo vytěžit přes 22 milionů korun. Díky štědrosti českých i zahraničních dárců se už za tuto částku postavily čtyři školy na Haiti a v Nepálu, které pomohly změnit životy více než 1200 dětí. Nadační fond myslí i na české děti, proto pravidelně věnuje část výtěžku z charitativní gala večeře na podporu vybrané nadace působící v České republice. Letos tak podpořil projekt Lepší škola pro všechny Člověka v tísni.

Chcete také pomáhat? Přispějte na nadační fond, číslo účtu je 279766379/0300.