Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Producentka Daniela Sodomová o zákulisí příprav hry MEDA

Nahlédněte pod pokličku příprav představení MEDA o mecenášce Medě Mládkové. Producentka hry Daniela Sodomová vám prozradí, co ji na paní Medě fascinuje a co bere v tomto projektu jako největší výzvu.

Promotion | 1. 07. 2020

Kolik diváků vidělo představení MEDA loni a kolik představení se vám podařilo odehrát?

Vidělo nás 13.000 diváků během 33 představení. Nutno podotknout, že jsme měli též 33 standing ovations, což byla taková nabíječka baterek.

Co vás přesvědčilo k tomu, že představení uvedete na scéně Musea Kampa i letos?

Určitě divácký zájem, který převyšoval nabídku. Proto máme letos herečky rovnou dvě a to úžasnou Pavlu Beretovou a Terezu Ramba. Představení bude víc a pro jednu už by to byl nadlidský výkon. Myslím si, že životní příběh paní Medy za to vidění stojí.

Představení MEDA
Fotka ze zkoušky představení MEDA

Kdy jste začali letos zkoušet?

Letos to bylo trochu komplikované. Zkoušení se nám kvůli pandemii posunulo asi o 14 dní. Žili jsme v hrozné nejistotě a vůbec jsme nevěděli, jestli to představení zvládneme nazkoušet. Ale naše obavy se nepotvrdily a vše jsme v pohodě zvládli.

Čím Vás paní MEDA fascinuje?

Tím, že jí život baví, což je jasné i z toho, že letos oslaví 101. narozeniny. A také se mi líbí, že umí dotáhnout do konce svoje vize a plány. A to i za cenu, že půjde proti většině a bude působit trochu vlezle a otravně. Jejím heslem zkrátka je: "Když chceš, můžeš!"

Co vám dělá na tomto projektu největší radost a co je naopak největší výzvou?

Největší radost mám z každodenní práce, která mne naplňuje. Mám svělý team lidí, kteří na Medě pracují a někdy si až říkám, že není možné, že mám kolem sebe tak skvělé lidi. Nevětší výzvou je ustát některé klasické producentské strachy. Jako je prodej, aby nepršelo, aby se nikomu nic nestalo...klasika. Ale tuhle práci nemůžou dělat lidé, kteří mají strach.