Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

PROSINCOVÁ MARIANNE JE TU!

Zkraťte si čekání na Ježíška s novou Marianne.

Anonymous | 14. 11. 2018

Rok se s rokem sešel a my vám opět přinášíme prosincovou Marianne plnou vánočních tipů, receptů i příběhů od štědrovečerního stolu.

Už z titulky na vás dýchne duch Vánoc. Herečku Judit Bárdos brzy uvidíte v krásné české pohádce. Nejen o ní, ale také o rodině a rodné maďarštině vám poví v rozhovoru. Do svého soukromí vás nechá nahlédnout i zpěvačka Lenka Filipová, která si prošla těžkým obdobím nebo modelka a filantropka Karolína Bosáková. Ta vám povypráví o své hvězdné modelingové kariéře, nadaci i netradiční formě střídavé péče, kterou si doma nastavili.

Psycholog Martin Zikmund poradí, jak přežít Vánoce v klidu (i s tchyní!). A máme pro vás překvapení! V říjnové Marianne se vám líbil rozhovor s psychiatrem Radkinem Honzákem. Ten si pro vás v novém čísle připravil článek o tom „Proč přicházejí deprese na podzim a Ježíšek v prosinci.“ A jestli si myslíte, že lidé s ADHD jsou chudáci, přečtěte si o tom, jak může být v práci hyperaktivita výhodou. Stačí jen vědět, jak s ní naložit.

V módě se zaměřujeme na pleteniny. Nový svetr potřebujeme každou zimu a letos jsou pleteniny klíčovým trendem sezony. V kráse se podíváme na zoubek největším mýtům v péči o chrup a naše kosmetická redaktorka vás seznámí s novým trendem - lesklá pleť je konečně out, kosmetiku ovládly matné textury.

Celá redakce Marianne vám přeje příjemné prožití vánočních svátků. Uvidíme se příští rok, který bude zase o chlup lepší!

Judit Bárdos: Mám v sobě dávku melancholie

judit

Každý má občas v životě chvíle, které jsou náročnější. Já se jednou obrátila na psycholožku, protože jsem si nebyla jistá, jestli jdu správnou cestou.“ Ve třiceti ji zná český, slovenský i maďarský film, a přesto má Judit Bárdos pochybnosti, jestli bude dostávat role i za pět let.

Vánoce podle Marianne

Jak slaví Vánoce redakce Marianne? Dostali jsme tři otázky: Co chci pod stromeček? 2. Co většinou dostanu? 3. Kdybych měl/a neomezený rozpočet, kde bych trávil/a Vánoce? Díky tomu se dozvíte, kdo z nás tráví Vánoce v Irsku, kdo si na chatě dopřává pizzu nebo kdo z celého srdce tyto svátky nesnáší.

Jak se přes Vánoce nepohádat ani s tchyní?

Řada z nás má Vánoce spojené se stresem, rozpory s členy užší i vzdálenější rodiny
a spoustou nepříjemných prohřešků, z nichž je všudypřítomné přejídání asi tím nejméně závažným. Martin Zikmund vám v článku poradí, co s tím.

Lenka Filipová: Změnila jsem kód

lenka

„Mám za sebou těžké období. A s pomocí „tam nahoře“ jsem to dala. Pořád platí zemité pravidlo našich předků: co tě nezabije, to tě posílí.“ V rozhovoru se dozvíte, že zpěvačku Lenku Filipovou „to“ opravdu posílilo a nyní už je v jiné, radostnější, životní etapě.

Rodinné klany: Když se sejde celá rodina

klany

Jak slaví svátky u Hrušínských, Lamrových a Srncových? Petra Šroubek Pohlová se propašovala ke třem vánočním tabulím a zjišťovala, u koho to voní po rumu, kde se servíruje čaj v japonském stylu a kdo podává sójové řízky.