Školy jsou zavřené, děti doma a vy musíte zastoupit školní jídelnu? Potěšte děti rybími prsty, které tak milují. S tímto receptem budete mít oběd do hodiny na stole.

Náročnost: Velmi snadné 

Počet porcí: Pro 4 osoby  

Doba přípravy: Do 20 minut + 10 minut odležení 

Smažení:  0:15

Ingredience:

NA PRSTY

600 g filetů z tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže

sůl

50 g hladké mouky

100 g strouhanky panko

20 g strouhaného parmezánu

1/4 lžičky sladké mleté papriky

1 lžíce odrhnutých lístků oregana, nasekaných

2 vejce, rozmíchaná s troškou mléka

slunečnicový olej na smažení

klínky citronu k podávání

majonéza k podávání

NA HRÁŠEK

400 g mraženého hrášku

70 g másla

hrst lístků bazalky + další na ozdobení

1 lžička citronové kůry

sůl

ČTĚTE TAKÉ: Rychlé recepty do hodiny na stole

Postup:

1. Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

2. Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.

Za recept děkujeme www.apetitoline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde

    Promotion