Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Selfie není věda: 10 tipů, jak na něj!

Také si na Instagramu prohlížíte perfektní snímky svých idolů a říkáte si, jak je možné, že vypadají všude dobře? Nehledejte za tím žádnou vědu, stačí si osvojit pár triků a můžete být instagramová hvězda i vy. Věřte, že když se budete trochu snažit, můžete se stát úspěšným influencerem a leccos i získat!

Veronika Hong | 10. 09. 2017

1. Jazyk za zuby!

Jak to, že celebritám skoro nikdy není vidět podbradek? A jak to, že se smějí tak krásně a nenuceně? Trik je v tom přilepit přední část jazyka na horní patro za zuby. Tím se podbradek částečně schová a váš úsměv tak bude krásný a přirozený – a to i když vyceníte zuby!

2. Jako ze žurnálu

Pro skutečně kvalitní selfie je potřeba, abyste vypadali upraveně, není-li váš záměr vyloženě opačný. Pořádně se proto zkontrolujte v zrcadle. Dámy se nemusí bát ani trochu výraznějšího make-upu. Fotoaparát část z něj totiž na výsledné fotografii „spolkne“. 

n

3. Zrcadlo, zrcadlo…

Co je horšího než selfie v umouněném zrcadle v koupelně? Zkuste svá selfie povýšit na novou úroveň. Jistě, nejjednodušší způsob je zapnout si přední kameru u telefonu, ale to dělá každý, že? Zkuste být originální! Ať si vyfotíte odraz sami sebe v rybníku nebo v kuse rozbitého zrcadla v zajímavém pozadí, určitě vám taková fotka přinese mnoho nových „followers“ a uznání i mezi přáteli. 

4. Blesk není vždy dobrý sluha…

…a u selfíček to platí dvojnásob! Nejenže může zvýraznit vaše nedokonalosti, ale také naprosto zničit celou fotku. Pokud totiž opravdu chcete fotit odraz sami sebe, blesk bude ve výsledku vždy vidět. A podivně bílou auru okolo sebe určitě mít nechcete.

5. Možná se tak narodila

A možná je to instagramový filtr! Jejich používání ale rozhodně není žádná ostuda, naopak. Filtry totiž umí fotku ozvláštnit a zamaskovat případné nedokonalosti. Kromě toho dnes fotoaparáty i telefony nabízí možnost režimu „krása“, který tyto nedokonalosti skryje už během focení, takže si nemusíte dělat starosti s následnou úpravou. A nebojte, dělá to zaručeně i Kim Kardashian nebo další instagramové hvězdy. Jen pozor, abyste úpravy nepřehnali! 

6. Sto lidí, sto úhlů

Selfie rozhodně nevyfotíte na první pokus. Nebo tedy – vyfotíte – ale to byste museli mít opravdu dobrý den. Zkoušejte různé úhly focení, vždyť o tom přesně selfie je. Nejen že díky tomu přijdete na to, jak se tvářit i na jiných typech fotografií, ale také jednoduše zjistíte, který výraz vám sluší. 

n

7. Blbněte do zbláznění 

Stejně jako různé úhly, zkoušejte i různé grimasy. Vždyť focení selfie je o zábavě! Bláznivě se oblečte, přizvěte k fotce papeže nebo se vyfoťte při skoku padákem. Fantazii se opravdu meze nekladou! Tedy, kladou, pokud se jedná o selfie s opicí. Před pár lety totiž jedné takové uznali autorská práva na vlastní selfíčko.  

8. Aby vám nerostl strom z hlavy

Velký pozor si dejte na pozadí, které může s výslednou fotografií pořádně zahýbat. Ideální je, pokud víte, že za sebou nemáte žádné lidi, tyče, stromy ani nic podobného. Podobné fotky s prodlouženýma rukama nebo větví zvláštně vyrůstající z vaší hlavy se totiž často stávají virální a nad pivem je lidé řeší i na druhé straně planety.

 9. Budiž světlo

Ano, věčné téma fotografů – světlo. V přirozeném denním bude vaše fotka rozhodně nejostřejší, i večerní nádechy červánků ale mohou zařídit krásný efekt. Naopak se vyhněte příliš tvrdému světlu nebo úplnému šeru, nechcete-li vypadat jako duch. (Ale zkuste to o Halloweenu!)

10. Hlavu vzhůru! 

Ať chcete nebo ne, z fotek vždy dýchají i pocity a pokud nejste sebevědomí, divák si toho všimne. Zkuste si proto trochu věřit. Když z fotek bude vyzařovat sebevědomí, hned budou lépe přijímány – ať na nich bude jakákoliv divočina. 

l
Inspirujte se autoportrétem profesionální fotografky! Česká ambasadorka značky Nikon Lenka Hatašová vyfotila svůj odraz a vznikla zajímavá fotka vyvolávající zvědavost, co že to je na pozadí.  

SOUTĚŽ

Tip profi fotografky Lenky Hatašové – vyhrajte nový foťák!

Teorii jsme si vyložili, praxi teď zmáknete levou zadní. Co že ale se všemi těmi selfíčky teď budete dělat? Věřte nebo ne, ale existují i selfíčkové soutěže – a jsou za ně vždy parádní ceny! Zkuste třeba soutěž jednoho z nejznámějších výrobců fotoaparátů Nikon s názvem Look Back at Nikon, která připomíná 100leté výročí značky.

Úkolem soutěžících je vytvořit autoportrét se svým Nikonem v zrcadle, kousku skla, kaluži nebo jiné odrazné ploše. A hlavní cena? Foťák Nikon D500 za 50 tisíc korun! A to už za zkoušku opravdu stojí, no ne? Tak si pospěšte a do 15. září nahrajte svůj originální autoportrét s Nikonem na Instagram s hashtagem #lookbackatnikon.

Už teď pod tímto hashtagem najdete na Instagramu pořádnou porci inspirace od selfíčkářů z celého světa!

VÍCE INFORMACÍ O SOUTĚŽI: https://www.nikon.cz/cs_CZ/i-am-100-years-of-inspiration/look-back-at-nikon.page

 

Souvislející články

Zábava

<span>KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara</span>

KVÍZ: Kdo byli Kapuleti a Montekové? Otestujte své znalosti o díle Williama Shakespeara

Zábava

<span>6 kroků k uzdravení vnitřního dítěte: Pomohou ke štěstí, lásce i úspěchům v dospělosti</span>

6 kroků k uzdravení vnitřního dítěte: Pomohou ke štěstí, lásce i úspěchům v dospělosti

Zábava

<span>KVÍZ: Poznejte český film jen podle jedné fotky</span>

KVÍZ: Poznejte český film jen podle jedné fotky

Zábava

<span>Dubnový úplněk podle čísel a hvězd: Den ovládnou vášně a intenzita, nebuďte konfliktní a zbytečně neriskujte</span>

Dubnový úplněk podle čísel a hvězd: Den ovládnou vášně a intenzita, nebuďte konfliktní a zbytečně neriskujte