Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Zase ta etiketa: Meghan Markle nebude mít předporodní večírek

Předporodní party, kdy je nastávající maminka zasypaná hromadou dárků a výbavičkou pro miminko se pořádá zhruba šest týdnů před porodem. Ne všechny těhotné ženy ale mají to štěstí, že si mohou pozvat domů své kamarádky a podělit se s nimi o radost z mateřství.

Dominika Bártová | 17. 10. 2018

Třeba Meghan Markle nemůže uspořádat podle královských regulí tzv. “baby shower”. Victoria Arbiter, expertka na královskou etiketu, sdělila deníku The Sun, že takový večírek není pro královskou rodinu vhodný. 

Je tomu z toho důvodu, že “členové rodu Windsorů jsou zámožní a tudíž neexistuje nic, co by si sami nemohli koupit.” Vévodkyně ze Sussexu se ale vyjádřila, že i přes všechny zákazy uvítá dárky od svých nejbližších. 

Proslýchalo se, že i Kate v minulosti absolvovala jednu dětskou mini oslavičku. Tu měla uspořádat její sestra Pippa, ale podle několika oficiálních zdrojů je to dost nepravděpodobné, protože baby shower nebo také push party nejsou v UK příliš obvyklé.

Nicméně v Americe je to velká událost. Obzvlášť pro Meghan, kalifornskou rodačku, která s oblibou organizovala předporodní večírky svým kamarádkám. 

meghan baby

Baby shower je tedy dalším bodem na “black listu”, co sedmatřicetiletá vévodkyně nesmí. Musí se smířit s tím, že bude respektovat pravidla, která jí například zakazují pořizovat “selfíčka” nebo nosit vyzývavé oblečení. Taky nesmí jíst v restauraci mořské plody, aby náhodou nedostala otravu jídlem a na cestách jí v kurfru nesmí chybět černý oblek, kdyby někdo náhle umřel a bylo nezbytné účastnit se pohřbu.  

kate

V českém prostředí nejsou baby shower až tak obvyklé a to kvůli pověrám, kdy těhotná žena nesměla mít v domácnosti vybavení pro miminko, protože by to mohlo přinést smůlu. Tyto zvyky jsou naštěstí na ústupu a i Češky se stále častěji po vzoru slavných snaží oslavit příchod nenarozeného miminka předporodním večírkem. 

Důvod je jednoduchý, tato příjemná akce vám ušetří čas a peníze při shánění povinné dětské výbavičky, která se podle statistik může vyšplhat až na 40 tisíc korun. 

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost