Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Byt mladé rodiny v pastelových tónech, kam bychom se nejraději nastěhovali

Info ikona
Byt mladé rodiny v pastelových tónech, kam bychom se nejraději nastěhovali

Velké pokoje, nově renovovaná kuchyně propojená s obývacím pokojem, dochovanými dobovými detaily, i současným severským designem. Takový je interiér bytu, který může v mnohém inspirovat, protože mu rozhodně nechybí ono pověstné hygge, symbolizující pohodovou domácí atmosféru.

Terezie Benoni | 14. 06. 2023

Bytový dům ve švédském Göteborgu byl postavený už v roce 1929 a historické kouzlo domu se podařilo i přes několikeré rekonstrukce stále dochovat. Sedmdesátimetrový byt, který dnes navštívíme má jednu velkou výhodu, která pomáhá navodit tu správnou atmosféru a to je denní světlo. Velká okna vedoucí hned do několika světových stran zaplňují interiér slunečními paprsky. Tuto náladu ještě podtrhuje vhodně zvolená paleta barev na nábytku, stěnách i dekoracích. Hlavní, i když nenápadnou roli, zde hrají bíle lakované dřevěné podlahy a citlivě zvolené repliky původních oken i dveří. V minulých letech se důkladné rekonstrukce dočkala také kuchyně a koupelna, zbytek místností majitelé vymalovali a nechali si na míru vyrobit skříně, které nejen skvěle vypadají, ale jsou také maximálně praktické.

Galerie: Byt v pastelových tónech
Mohlo by se vám líbit

To nejlepší ze starého i nového

Po příchodu do bytu se ocitnete ve velké hale s praktickým na míru vyrobeným věšákem a botníkem, na který navazuje šatní skříň. Zelený odstín dokonale ladí s bílými stěnami a světlou dřevěnou podlahou. Odtud už vedou dveře do hlavního obytného prostoru, kde je obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou. Jednotlivé zóny jsou zcela logicky rozdělené. Nová kuchyňská linka ve světle zeleném odstínu je s otevřenými policemi, obklad nad pracovní plochou je z klasických bílých dlaždic a sahá až ke stropu. Dříve obě místnosti dělila zeď, dnes se kolem jídelního stolu dostanete až k pohodlnému posezení v obývací části. Z obývacího pokoje vejdete do nejmenšího pokoje v bytě, který v současné době slouží jako dětský pokoj, dříve to byla pracovna. Díky posuvným dveřím je plocha pokoj maximalizovaná, efektně působí zelená výmalba s dřevěnými kusy nábytku. Z předsíně vejdete do hlavní ložnice, která má uklidňující atmosféru především díky šedomodré výmalbě, která ze stěn plynule přechází na zabudované šatní skříně. Nechybí zde ani praktický pracovní kout. Nového kabátku se dočkala také koupelna, ve které majitelé neexperimentovali, ale drželi se osvědčené klasiky.

Mohlo by se vám líbit

Se svolením Alvhem

Zdroj článku