Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Odhalené cihly v kuchyni a veliká okna, to jsou dominantní prvky tohoto elegantního švédského bytu

Dva balkony, vysoké stropy, krásné stropní štuky, dřevěné podlahy. To vše najdete v tomto klasickém třípokojovém bytě, který je po celý den zalitý denním světlem.

Terezie Benoni | 10. 08. 2023

Ve třetím patře secesního bytového domu nedaleko centra Goteborgu je byt, který byl před několika lety víc než citlivě opravený. Dnes slouží tříčlenné rodině, která si užívá velkorysých společných prostor i dvou ložnic situovaných do klidného vnitrobloku. Díky tomu, že se byt nachází až ve třetím patře, je nebývale tichý. Dům byl postavený v roce 1903 a protože byly po celé roky rekonstrukce interiéru prováděny citlivě, zůstaly dochované původní krásné štuky, stropní rozety, dřevěné podlahy i dvoukřídlé dveře. Do bytu vyjdete výtahem a už samotná vzdušná hala s dřevěnou podlahou napoví, že se můžete těšit na zajímavý interiér. Do levé části jsou orientované společné prostory, napravo pak soukromé ložnice.

Galerie: Byt s odhalenými cihlami
Mohlo by se vám líbit

Onemocněl jim syn, a tak se rozhodli utéct z města na místo, kde budou dýchat čerstvý vzduch

Útěk na venkov, tak by se dalo nazvat rozhodnutí mladé rodiny, která od základů změnila svůj život, když jim onemocněl syn. Rozhodli se postavit si dům, který bude dokonale spjatý s přírodou.
marianne.cz

Elegantní kuchyně

Hlavní obytný prostor v sobě propojuje nově rekonstruovanou kuchyň, s jídelnou a obývacím pokojem. Místnosti je možné oddělit a zavřít původní dvoukřídlé dveře, majitelé tuto možnost ale využívají zřídkakdy. Okna vedoucí na západ s výhledem do okolní zeleně dávají rodině zapomenout, že se nachází nedaleko centra rušného města. Z obývacího pokoje je možné vejít na balkón. Kuchyně byla nově zařízena s ohledem na fakt, že majitelé bytu jsou společenští a rádi zvou na návštěvu rodinu i přátele. Samotná kuchyňská linka je minimalistická, aby nevadilo její propojení s jídelnou i obývacím pokojem. Je bez horních skříněk s kamennou pracovní deskou, která ji spolu se zlatavou digestoří dodává na eleganci. Samotné skříňky pocházejí z obchodního domu Ikea. Hlavní ložnice se může pochlubit vlastním menším balkonem a interiér je vymalovaný do uklidňujících šedých tónů. Druhá ložnice sloužící už dnes pouze k občasnému přespání odrostlé dcery majitelů, je laděná do modra. Dnes ji rodiče využívají také jako pracovnu.

Mohlo by se vám líbit

Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Interiér tohoto bytu doslova povstal z popele. A přestože na začátku celé rekonstrukce stála rodinná tragédie, výrazný zásah architektů změnil prostor od základů a rodině pomohl k vytouženému pohodlnému bydlení.
marianne.cz

Zdroj informací: Alvhem.com

Zdroj článku

Související články

Byt
Původně tmavý a zbytečně členitý byt prošel zásadní proměnou: Odstranili dělící stěny, zrušili úzký obývací pokoj a jednu z ložnic

Původně tmavý a zbytečně členitý byt prošel zásadní proměnou: Odstranili dělící stěny, zrušili úzký obývací pokoj a jednu z ložnic

Byt
V bývalé pražské tiskárně vznikl byt, který působí jako dřevěná chatka

V bývalé pražské tiskárně vznikl byt, který působí jako dřevěná chatka

Byt
Ačkoli je byt v přízemí, jedná se o světlý a příjemný prostor

Ačkoli je byt v přízemí, jedná se o světlý a příjemný prostor

Byt
Neuvěřitelná proměna dvacetimetrového pražského bytu: Miniaturní prostor vyřešili jako švýcarský nožík

Neuvěřitelná proměna dvacetimetrového pražského bytu: Miniaturní prostor vyřešili jako švýcarský nožík