Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Info ikona
 Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Interiér tohoto bytu doslova povstal z popele. A přestože na začátku celé rekonstrukce stála rodinná tragédie, výrazný zásah architektů změnil prostor od základů a rodině pomohl k vytouženému pohodlnému bydlení.

Promotion
Promotion
Terezie Benoni | 3. 10. 2021

Říká se, že všechno zlé je pro něco dobré. A tak i požár vánočního stromečku může být dobrým důvodem pro zásadní k rekonstrukci bytu. „Z popela původní dělené a neprosvětlené dispozice povstal jako Fénix nový půdorys. Ten reaguje na potřeby pětičlenné rodiny režiséra, kostýmní výtvarnice a jejich třech synů. Díky rozmístění světlíků ve stěnách může denní světlo proniknout do všech místností bytu. Hala má dostatek úložných prostor a propojuje obytné prostory se vstupem a zázemím bytu,“ popisují architekti ze studia DDAANN. Autory tohoto projektu jsou architekti Dan Baudis, Dan Rohan a Lucia Horkavá.

Společné prostory i dostatek soukromí

Hlavním těžištěm bytu je jídelna s kuchyní, kde se u velkého stolu odehrávají společná setkání s prarodiči, kamarády i kolegy. Jídelnu propojuje s obývacím pokojem čtyřboká knihovna s čtenářským koutkem. Tento kus nábytku slouží nejen k ukládání čtiva, ale také jako rodinná nástěnka či výstavní prostor pro suvenýry. Obývací pokoj s pracovním stolem odděluje ložnici rodičů od pokojů pro dva mladší syny. Třetí, nejstarší potomek má k dispozici svou osobní trucovnu. „Naší snahou bylo v omezené dispozici vytvořit velkorysé společné prostory, ale také dostatek soukromí pro všechny obyvatele tohoto bytu. Jedním z kolaudačních darů byl hasicí přístroj a my pevně doufáme, že nenastane důvod ho použít,“ uzavírají architekti.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion