Recept: Pohár s ovocem a müsli
Obstojí i jako dezert.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 0:30
Ingredience:
- 5 hrnků ovesných vloček
- 1/2 hrnku oříšků kešú, rozpůlených
- 1/2 hrnku mandlí, nasekaných
- 1/2 hrnku sušených meruněk, propláchnutých a nasekaných
- 1/2 hrnku sušených banánových chipsů
- 1/3 hrnku sušeného manga (nebo papáji), nasekaného
- 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 1/3 hrnku tekutého medu
- 1/4 hrnku agávového či javorového sirupu
- 1/4 hrnku řepkového či kokosového oleje
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/4 hrnku sultánek, propláchnutých
K PODÁVÁNÍ
- nakrájené čerstvé sezonní ovoce (nektarinky, jablko, maliny...) + čerstvý sýr
ČTĚTE TAKÉ: Svačiny a svačinky
Postup:
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
2 V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.
3 Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.
TIPY PRO ZDRAVÍ
- Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
- Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
- Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.