Recept: Zapečené rigatoni s chřestem
Chřestová sezona svádí k častému využití této jarní zeleniny. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 0:01
Ingredience:
- 400 g zeleného chřestu
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- 100 g pokrájené šunky
- 1 lžíce strouhanky
- 320 g těstovin rigatoni
ČTĚTE TAKÉ: Zapečené těstoviny
Postup:
1 Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15–20 minut na páře. Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo.
2 V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.
3 Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, veškerým chřestem a s vaječnou směsí. Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 °C.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.