Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Zelené kari s pečeným kuřetem

Podlehněte kouzlu asijského kari.

Anonymous | 4. 06. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Pečení: 1:40

Ingredience:

  • 1/2 hrnku (125ml) domácí zelené kari pasty (nebo 2–3 lžíce kupované)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce nasekaného palmového cukru
  • 4 listy kaffirové limety 
  • 1 stonek citronové trávy, naklepaný paličkou + 2 stonky na ozdobení
  • 8 horních kuřecích stehen s kůží
  • vločková sůl
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2–3 salátové miniokurky, hrst koriandru, 1 vanička řeřichy a dušená rýže k podávání 

ČTĚTE TAKÉ: Recepty na asijské kari

Postup:

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do pekáče dejte kari pastu, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr, listy kaffirové limety a citronovou trávu a promíchejte.

2 Kuře osolte, vmasírujte sůl a kůží nahoru rozložte do pekáče. Přiklopte nebo pevně uzavřete alobalem a pečte 1 hodinu. Zvyšte teplotu na 200°C, odstraňte pokličku/alobal a pečte ještě dalších 35–40 minut dozlatova. Odeberte z pekáčku tuk a do zbylé šťávy vmíchejte limetovou šťávu. Podávejte ozdobené okurkou, koriandrem a řeřichou s dušenou rýží. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.