Recept: Zelené kari s pečeným kuřetem
Podlehněte kouzlu asijského kari.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 1:40
Ingredience:
- 1/2 hrnku (125ml) domácí zelené kari pasty (nebo 2–3 lžíce kupované)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce nasekaného palmového cukru
- 4 listy kaffirové limety
- 1 stonek citronové trávy, naklepaný paličkou + 2 stonky na ozdobení
- 8 horních kuřecích stehen s kůží
- vločková sůl
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2–3 salátové miniokurky, hrst koriandru, 1 vanička řeřichy a dušená rýže k podávání
ČTĚTE TAKÉ: Recepty na asijské kari
Postup:
1 Troubu předehřejte na 180°C. Do pekáče dejte kari pastu, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr, listy kaffirové limety a citronovou trávu a promíchejte.
2 Kuře osolte, vmasírujte sůl a kůží nahoru rozložte do pekáče. Přiklopte nebo pevně uzavřete alobalem a pečte 1 hodinu. Zvyšte teplotu na 200°C, odstraňte pokličku/alobal a pečte ještě dalších 35–40 minut dozlatova. Odeberte z pekáčku tuk a do zbylé šťávy vmíchejte limetovou šťávu. Podávejte ozdobené okurkou, koriandrem a řeřichou s dušenou rýží.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.