Rychlý recept: Frittata s jarní cibulkou a houbami
Rychlá večeře z pánve
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 větší nebo 2 menší frittaty
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 0:15
Ingredience:
- 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) na opékání
- 10–12 tenčích jarních cibulek
- 500 g žampionů, na silnější plátky
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 8 vajec
- 50 ml mléka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 120 g fety, nadrobené
- hladkolistá petrželka na posypání
ČTĚTE TAKÉ: Do hodiny na stole
1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.
2 Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.