Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem
Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 0:20
Ingredience:
200g velkých těstovinových mušlí (conchiglioni giganti, prodává např. Kaufland)
sůl
200g uheráku nebo jiného podobného salámu, tence nakrájeného
1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
700g balení rajčatového pyré (passaty)
500g ricotty
2,5 hrnku strouhané mozzarelly nebo sýra na pizzu
2 hrsti bazalkových lístků, natrhaných
hrst rukoly k podávání
ČTĚTE TAKÉ: 18x originální těstoviny
1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.
2 Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.
3 Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.