Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo.

Anonymous | 19. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby

Doba přípravy: Do 20 minut

Pečení: 0:20

Ingredience:

200g velkých těstovinových mušlí (conchiglioni giganti, prodává např. Kaufland)

sůl

200g uheráku nebo jiného podobného salámu, tence nakrájeného

1/2 červené cibule, nakrájená na plátky

700g balení rajčatového pyré (passaty)

500g ricotty

2,5 hrnku strouhané mozzarelly nebo sýra na pizzu

2 hrsti bazalkových lístků, natrhaných

hrst rukoly k podávání 

ČTĚTE TAKÉ: 18x originální těstoviny

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2 Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.

3 Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

cover

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.