Tvarohová bábovka nejen na neděli
Rychlá a vynikající – taková je bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To jsme ale neotestovali, protože jsme ji v redakci snědli na posezení...
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 15 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 0:55
Ingredience:
160 g másla
250 g cukru
3–4 vejce
500 g tvarohu
špetku soli
200 g dětské krupičky
prášek do pečiva
kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
máslo a hrubou mouku na vymazání formy
moučkový cukr na ozdobu
ČTĚTE TAKÉ: Bábovka 10x jinak
Postup:
1 Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
2 Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3 Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.