Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zdravá snídaně: Bircher müsli

Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré. Navíc nejde o nic míň než legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten na svou dobu vcelku průlomově začal doporučovat nejen konzumaci syrové zeleniny a ovoce, ale i nevařených ovesných vloček.

Anonymous | 1. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 2 osoby 

Doba přípravy: Do 10 minut  
+ odležení přes noc

Ingredience:

  • 40-50 g celých ovesných vloček
  • 120-150 ml mléka (lze zaměnit za jablečný džus)
  • 1 střední velké jablko, na čtvrtky a zbavené jadřince
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 kelímek bílého smetanového jogurtu
  • pár ořechů nebo mandlí, nasekaných nahrubo
  • pár rozinek

ČTĚTE TAKÉ: Svačiny a svačinky

Postup:

1 Večer zalijte vločky mlékem a uložte je přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.

2 Jablko nastrouhejte nahrubo, zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množštví záleží na přirozené sladkosti jablka. Přimíchejte nabobtnalé vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Hotové müsli zasypte ořechy a rozinkami. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.