Zdravá snídaně: Bircher müsli
Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré. Navíc nejde o nic míň než legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten na svou dobu vcelku průlomově začal doporučovat nejen konzumaci syrové zeleniny a ovoce, ale i nevařených ovesných vloček.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení přes noc
Ingredience:
- 40-50 g celých ovesných vloček
- 120-150 ml mléka (lze zaměnit za jablečný džus)
- 1 střední velké jablko, na čtvrtky a zbavené jadřince
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce medu
- 1 kelímek bílého smetanového jogurtu
- pár ořechů nebo mandlí, nasekaných nahrubo
- pár rozinek
ČTĚTE TAKÉ: Svačiny a svačinky
Postup:
1 Večer zalijte vločky mlékem a uložte je přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.
2 Jablko nastrouhejte nahrubo, zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množštví záleží na přirozené sladkosti jablka. Přimíchejte nabobtnalé vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Hotové müsli zasypte ořechy a rozinkami.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.