Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zdravá snídaně: Bircher müsli

Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré. Navíc nejde o nic míň než legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten na svou dobu vcelku průlomově začal doporučovat nejen konzumaci syrové zeleniny a ovoce, ale i nevařených ovesných vloček.

Anonymous | 1. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 2 osoby 

Doba přípravy: Do 10 minut  
+ odležení přes noc

Ingredience:

  • 40-50 g celých ovesných vloček
  • 120-150 ml mléka (lze zaměnit za jablečný džus)
  • 1 střední velké jablko, na čtvrtky a zbavené jadřince
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 kelímek bílého smetanového jogurtu
  • pár ořechů nebo mandlí, nasekaných nahrubo
  • pár rozinek

ČTĚTE TAKÉ: Svačiny a svačinky

Postup:

1 Večer zalijte vločky mlékem a uložte je přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.

2 Jablko nastrouhejte nahrubo, zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množštví záleží na přirozené sladkosti jablka. Přimíchejte nabobtnalé vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Hotové müsli zasypte ořechy a rozinkami. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Životní styl
Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě

Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě